Wpis z mikrobloga

@arasel: Najbardziej są irytujące "freezy" różnych działających programów w tle, np po 20 minut przeglądania google chrome, maksymalizuję Spotify który działa w tlę i teraz mam zawieszenie owego programu na 5-10s. Dodam, że posiadam 4 GB ram i muszę używać pamięci wirtualnie również na tym samym dysku. Zrobiłem w HD Tune test na losowy dostęp odczyt i wynik raczej nie napawa optymizmem.
Pobierz
źródło: comment_997nhwYK7B60kX9RNvoTcrqigLSFcig0.jpg
@Issei: Miałem podobne objawy, choć nie było aż tak źle jak u Ciebie. Można by ten dysk zerować i zobaczyć co będzie po tej operacji, ale raz, że zajmie to okrutnie dużo czasu, to dwa, że może nie przynieść odpowiedniego skutku na długo. Jak już wcześniej pisałem, zrób backup najważniejszych danych i zacznij się rozglądać za nowym dyskiem, bo nie znasz dnia ni godziny kiedy ten postanowi już się nie uruchomić.
@arasel: Dzięki, posiadam jeszcze 250 GB dysk choć równie stary to nie posiada jeszcze żadnych objawów. Przy następnym formacie zainstaluję na niego system. A co do nowego dysku to mam ochotę kupić jakiś SSD, ale tak przeglądam oferty i jest tego całkiem sporo, więc przy okazji może masz jakiś do polecenia sprawdzony w granicach 120gb?