Aktywne Wpisy
mickpl +148
Januszom zachodzącym w głowę gdzie no ci studenci na których od 3 miesięcy czeka mój kurnik podzielony na 6 pokoi odpowiadam.
Po pierwsze Ukraińcy dalej masowo opuszczają Polskę (głównie na zachód), a prawie połowa deklaruje wyjazd do końca roku.
Po drugie zaledwie 54% tegorocznych maturzystów planuje iść na studia. 10 lat temu szło 95%. Czyli nie tylko liczba młodych generalnie spada, ale o połowę spadła liczba osób idących na studiach.
Czy
Po pierwsze Ukraińcy dalej masowo opuszczają Polskę (głównie na zachód), a prawie połowa deklaruje wyjazd do końca roku.
Po drugie zaledwie 54% tegorocznych maturzystów planuje iść na studia. 10 lat temu szło 95%. Czyli nie tylko liczba młodych generalnie spada, ale o połowę spadła liczba osób idących na studiach.
Czy
Bertoos +140
Robię proste filmik za pomocą smartphonów, potrzebuję programu na winXP, który pozwoli mi je szybko pociąć, skleić w całość i wyrenderować w 1080, na potrzeby YT.
Robiłem edytorem na YT bo nic innego nie chciało szybko działac.
Jakies nazwy?
Logo na start. przyciąć poszczególne klipy, zrobić przejście przez czarny ekran, wywalić do pliku h.263, czy h.264. Finito.