Wpis z mikrobloga

@zreflektowany: Co za bezmyślność... Polecam jeść tylko polskie ziemniaki, zbierane polskimi bizonami, używać tylko polskiego laptopa, telewizora, samochodu, ubrań, leków, internetu, zegarków itd. Problem w tym że większości z tych rzeczy w Polsce się nie produkuje :> Ciekawe czy do zrobienia tego obrazka użył polskiego Photoshopa i czy kolorował na biało-czerwono pakiety :D Tępi nacjonaliści...
@zreflektowany: No niewiele ich jest w ogóle. Z drugiej strony pomyśl o tym że jest polski sklep sprzedający produkty z całego świata. No i obrót tych pieniędzy trafia do kieszeni człowieka który prowadzi sklep. Kupujesz amerykańską lodówkę w polskim sklepie to zarabia producent lodówki i polski właściciel. Człowieku handel między narodami, plemionami, wyspami, krajami, był od zarania dziejów, karawany, statki. A teraz paru nacjonalistów stwierdziło że nie, wolę chodzić w polskim
@RafiRK: Jak mam wybór tu kupuję lepsze. I w dupie mam to czy jest z Polski czy z Czech czy z Niemiec. Lepsze wygrywa. Nie wspieram miernoty i słabości. Kupuję lepsze bo zalezy mi na jakości. Jak jakość jest ekstra i jest to z PL, no to fajnie. Ale żebym miał się sugerować krajem wykonania nad jakością? W życiu.
@RafiRK: Ja go rozumiem doskonale. Ale potrzebujemy zewnętrznego kapitału. Niezbędny nam jest. Nie można zamykać się w środku i odgradzać. Powrót do komuny? Jak chcą nasze pieniądze, super. Ale za coś. Myśl perspektywicznie.
@zreflektowany: Jedna z największych bzdur lewicy, to co napisałeś. Bogactwo kraju bierze się z jego oszczędności a nie wydatków. Wewnętrzny sztuczny popyt prowadzi do wysokiej inflacyjności i trudno nad nim zapanować.