Mirki potrzebuję aplikacji, dzięki ktorej będę wiedział ile pracownik przepracował godzin. Chodzi mi o coś takiego, że pracownik przychodzi do pracy i po prostu klika ze jest a jak wychodzi do domu albo np na przerwę to klika, że nie pracuje.
Fajnie byłoby jakby aplikacja miała opcję wyliczania wypłaty na podstawie stawki godzinowej oraz naliczania np nadgodzin.
Pytanie do programistów (jeśli nie ma takiej gotowej), czy ciężko jest napisać taką apkę i ile może to kosztować?
@lukasz728: Zależy czy mają to instalować na swoich komórach i ma być jakiś sposób uwierzytelniania tego, wszedłem/wyszedłem.
Jak appka ma być zainstalowana na jednym telefonie/tablecie, na którym sie będą odklikiwać to jest to jeden z tych projektów, które śmiało można powierzyć studentowi za pare stów.
@nietylkomirko: żadne uwierzytelnianie, po prostu pracownik przychodzi i na komputerze klika start a jak idzie na przerwę albo do domu to klika stop, to tyle :)
@lukasz728: sprzętowe rozwiązanie (na karty zbliżeniowe) wykorzystywane u nas: http://www.roger.pl/pl/, sprawdza się świetnie, są raporty, można ustalić dozwolone przerwy, wyjścia służbowe etc.
@lukasz728: toggl.com ? spotkałem się już kilkukrotnie z używaniem ich w prywatnych firmach devowych (nawet po 100osób) - zarządzenia projektami, karta pracy, raporty czasowo/kasowe etc, a wszystko w przyjaznym interfejsie
@lukasz728: a zapytam teoretycznie i bez związku z samym problemem: prowadzisz obóz pracy żeby np. wyjście do toalety czy po kawę odbijać jako "nie pracuję"? i jaką masz pewność, że pracownik to faktycznie odkliknie? powołasz drugie tyle ludzi, którzy będą ich kontrolować?
@lukasz728: aha, czyli rozumiem, że u Ciebie w pracy przychodzicie, siadacie przed komputerami i z-----------e 8h? a jak chcesz się napić z naczynia na biurku to klikasz stop? serio, jak nie trollujesz to najbardziej p------a rzecz jaką czytałem na mirku od 15min
@ilmash: @NiktNieTroszczy: Aplikacja jest dla wygody mojej jak i pracowników a nie do kontrolowania. Chłopaki mieszkają bardzo blisko i np do domu chodzą na obiady, taka aplikacja ułatwi zliczanie czasu pracy bez konieczności zapisywania tego w zeszycie.
Mirki potrzebuję aplikacji, dzięki ktorej będę wiedział ile pracownik przepracował godzin. Chodzi mi o coś takiego, że pracownik przychodzi do pracy i po prostu klika ze jest a jak wychodzi do domu albo np na przerwę to klika, że nie pracuje.
Fajnie byłoby jakby aplikacja miała opcję wyliczania wypłaty na podstawie stawki godzinowej oraz naliczania np nadgodzin.
Pytanie do programistów (jeśli nie ma takiej gotowej), czy ciężko jest napisać taką apkę i ile może to kosztować?
Jak appka ma być zainstalowana na jednym telefonie/tablecie, na którym sie będą odklikiwać to jest to jeden z tych projektów, które śmiało można powierzyć studentowi za pare stów.
Za 500 PLNuch pewnie sie masa chętnych znajdzie.
Bo jeśli na poważnie, to zrobienie czegoś, czego by się łatwo nie dało oszukać może nie być trywialne.
@laki1: za co wielkie dzięki
http://screenshooter.net/100256881/rkcplve
@ilmash: oczywiście że trolluję :)