Wpis z mikrobloga

@mailo: Widziałeś je na żywo czy tylko na zdjęciu? Najlepiej idź do sklepu i się przymierz do jednego i drugiego, przejedź kawałek. Będziesz od razu wiedział, geometria którego bardziej ci pasuje. Giant ma lepszy osprzęt. Trek znowu bardziej mi się podoba.

#platynek: #mailo: co z tą piastą u Gianta jest nie tak?

#platynek: a w Treku nie płaci się za markę?
  • Odpowiedz
@patrol798: w giancie rama jest zrobiona pod piastę 12mm ale (w ramach oszczędności?) założona jest tam przejściówka na 9mm i koło z piastą 9mm
  • Odpowiedz
@patrol798: z jazdy pod sklepem ciężko ocenić, jeżdżę też w maratonach xc więc z tego względu bardziej słaniał bym się ku trekowi, nie jestem jeszcze zdecydowany
  • Odpowiedz
@patrol798: o podium nie walczę a czasem chciało by się trochę poszaleć, od czasu do czasu też jakiś wypad w góry, niestety nie stać mnie na dwa rowery a takie rozwiązanie uważam w moim przypadku za najbardziej uniwersalne
  • Odpowiedz
@mailo: rozumiem. W maratonie na wszystkim można wystartować. Bierz tego który Ci się bardziej podoba. Ja bym brał chyba Gianta. Kolega ma najwyższy model Trance i jest zadowolony, według mnie ma lepszy osprzęt, cały na Shimano a nie mix Shimano i Sram
  • Odpowiedz
@patrol798: jeździłem w terenie na tym treku tylko zeszłorocznym modelu, koła 26 ale 130 skoku, jeśli chodzi o podjazdy to w porównaniu z moim Cubem XMS 100mm nie czułem wielkiej różnicy ale fakt że na mocno stromych fragmentach trzeba się było już konkretnie do przodu wychylić, no nic zobaczymy tak mnie teraz naszły rozkminy a rower i tak najprędzej na wiosnę będę zmieniać
  • Odpowiedz
@Bimbermaeister: a owszem Giant słynie z kiepskiej polityki gwarancyjnej, słyszałem już o przypadkach iż gwarancja nie została przyjęta bo hample gość sobie wymienił - paranoja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mailo: Moim zdaniem to rozstrzyga sprawę. No i imo jako marka Trek >>> Giant. No chyba, że jeszcze w masie jest jakaś znacząca różnica na korzyść Gianta, ale to musiałbyś pisać do producenta, bo nie widzę tego w specyfikacji.
  • Odpowiedz