Aktywne Wpisy
Czerwony_jak_WIG20 +111
#zmora #sen #paralizsenny #zalesie #horror
TLDR: opisuję gnębiącą mnie dzisiejszej nocy ZMORĘ(paraliż przysenny), przepraszam za ewentualne błędy, piszę na szybko.
Kto nigdy nie miał całonocnej/wielonocnej "zmory" w wydaniu "pętla"(wyjątkowo złośliwa odmiana zmory), ten ma ogromne szczęście. Opisuję na gorąco by powstrzymać się przed snem. Mam już dość, a to dopiero godzina trzecia w nocy(pierwszej nocy, często bywa to wielonocne doświadczenie). Niżej opisuję w punktach proces tej męczarni, a wcześniej kilka wyjaśnień:
Pętla
TLDR: opisuję gnębiącą mnie dzisiejszej nocy ZMORĘ(paraliż przysenny), przepraszam za ewentualne błędy, piszę na szybko.
Kto nigdy nie miał całonocnej/wielonocnej "zmory" w wydaniu "pętla"(wyjątkowo złośliwa odmiana zmory), ten ma ogromne szczęście. Opisuję na gorąco by powstrzymać się przed snem. Mam już dość, a to dopiero godzina trzecia w nocy(pierwszej nocy, często bywa to wielonocne doświadczenie). Niżej opisuję w punktach proces tej męczarni, a wcześniej kilka wyjaśnień:
Pętla
Jak juz wspomnialem w swoim wczesniejszym wpisie, mam zamiar dokonac sie zabiegowi #dekucing. Jednak to za malo. Stwierdzilem, ze dobrym pomyslem bylaby zmiana swojego wygladu na lepsze, przeciez nie moge byc ciagle #suchoklates.
Poniewaz rok 2015 bedzie dla mnie szczegolnym, dlatego wlasnie stwierdzilem, ze czas na zmiany.
Ale moze od poczatku.
Zaczne moze od przedstawienia swojej sylwetki.
Mam prawie 20 lat, 180 cm wzrostu i waze jakies 78 kilogramow. Ze sportem nie mam doczynienia praktycznie od kilku lat, chyba ze rekreacyjna jazda na rowerze sie liczy. 10 lat temu skonczylem uprawiac lyzwiarstwo figurowe, ktore trenowalem dosyc intensywnie i to byl moj jedyny okres w zyciu, kiedy faktycznie zajmowalem sie sportem.
No i tak, standardowe pytanie na sam poczatek, jak zaczac?
Kupuje sobie karnet na silownie, ale nie mam przeciez pojecia, jak zaczac, gdyz nigdy nie cwiczylem na silowni. Czy na silowni sa obecni jacys instruktorzy, ktorzy beda mi w stanie pomoc? Moze sobie oplacic "lekcje" u takiego?
Kolejna sprawa to dieta. Jako ze imalem sie sportu, to i nie odzywialem sie jakos zajebiscie zdrowo. Nie jest znowu tak, ze zywilem sie praktycznie w samych fast foodach, ale po zjedzeniu jakiejs wiekszej porcji niezdrowego zarcia nie spalalem tego w zaden sposob.
W kazdym badz razie chyba dobrym pomyslem byloby jakies zbilansowanie swojej diety? I znowu, czy moge sobie pojsc do jakiegos dietetyka, ktory biorac moje indywidualne predyspozycje bylby w stanie rozpisac dla mnie diete? No i czy moge stosowac jakies suplementy? Nie zadne sterydy, ale przechadzajac sie po galerii handlowej zauwazylem sklep, w ktorym maja pelno srodkow dla cwiczacych. Czy powienienem sie zaopatrzyc w cos tego typu?
Kolejna sprawa - ile razy w tygodniu bym musial chodzic na taka silke? I ile czasu bym musial poswiecac na cwiczenie jednorazowo na takiej silce?
Stwierdzilem tez, ze dobrym pomyslem byloby polaczenie silowni z basenem. Jak sobie zaplanowac wtedy caly tydzien?
Ogolnie rzecz biorac moim celem jest poprawienie swojego wygladu zewnetrznego, lekkie, ale nie przesadne wyrobienie umiesnienia na calym ciele, a takze poprawa kondycji - dlatego chce chodzic na basen.
Nie pale papierosow, alkoholu tez jakos duzo nie pijam, ale jesli zajdzie taka potrzeba, to moge go calkowicie wyeliminowac. Innych uzywek nie zazywam, no chyba, ze od czasu do czasu wypije kawe.
Ostatnia rzecz - mieszkam w #warszawa na #ursynow. Czy w okolicy sa jakies polecane silownie? Slyszalem wiele dobrego o sieci Calypso - czy moze jednak jakas inna?
No i moze jeszcze jakies inne rady i sugestie dla poczatkujacego?
@Viarus_: XDD Ty wiesz ile człowiek musi poświęcić by być tak wielkim jak Arni?xD
Jakby co to odsyłam do http://www.fiteligent.pl/fitstart/