Wpis z mikrobloga

P-----c ekonomiczna wobec kobiet ! no rzesz q--a !

Patrzę na #tvpinfo i czuję jak rośnie mi nowotwór w mózgu. Siedzi jakaś dziewczynka lat 20 parę i wymądrza się na temat małżeństwa i budżetu domowego.

I powtarza jak mantrę, że małżeństwo to umowa, że wszystko jest wspólne, że o pieniądzach decyduje się razem, że nie ważne że facet zarabia, połowa należy do kobiety (sic!) (jak q--a do kobiety, sekundę wcześniej mówiła że wspólne).

I się p---a nie zająknie nawet sekundę, że w oparciu o tą umowę kobieta ma takie same prawo i obowiązek z---------ć na to wszystko ...

____

#logikarozowychpaskow #emancypacja #rownouprawnienie
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GreenHood16794: Robienie wody z mózgu polek ewoluuje. Wcześniej bym bum na silne kobiety które robią karierę i tak naprawdę nie potrzebują facetów. Teraz kiedy się okazało ze w praktyce ta kariera na taśmie w Tesco nie jest atrakcyjna trzeba zacząć podpierac się małżeństwem (które dla polek jednak ma wartość ).Oczywiscie małżeństwie na tych feministycznych a nie partnerskich (co z resztą było lansować jeszcze niedawno) zasadach.
  • Odpowiedz
@GreenHood16794: no cóż, na szczęście pewne sprawy są nie do przeskoczenia dla kobiet. Co by nie mówić, to nadal im zależy na małżeństwie, a nie facetom. Facet nie musi, a najważniejsze, że pozostaje atrakcyjny przez większość życia, a nie tylko w wieku ~ 18-25. :)
  • Odpowiedz
Przecież gdyby tego nie robił, to miałby wymianę zasłon co miesiąc (a do tego mebli, wykładzin i butów, "bo przecież te stare teraz nie pasują").

@frytex2: Zawsze znajdzie się jakiś #rozowepaski które będą ci wykazywać że to ograniczanie prawa kobiety do wyrażania się

Wiem do czego zmierzasz i zgadzam się z Tobą ... prawda jest taka że jak w każdym innym aspekcie życia tak i w kwestii pieniędzy
  • Odpowiedz
@GreenHood16794: Ważne żeby ewentualnie sama kobieta zdawała sobie sprawę ze swojego braku rozsądku w wydawaniu pieniędzy. Moja dziewczyna na przykład wie o tym, że kocha wydawać i sama mnie prosi bym ją pod tym względem ograniczał, mimo że wydaje pieniądze tylko ze swojej pensji. Myślę, że dobrze taka jej postawa rokuje na przyszłość. ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@GreenHood16794: Uwielbiam takie p---------e w telewizji i wmawianie ludziom co maja myslec. Masz partnerke? To sobie z nia ustalasz, w koncu to z nia jestes w zwiazku a nie z pania z telewizjii, nikt nie powiedzial ze music byc po rowno, to samo o obowiazkach w domu itepe. Albo zjedzie sie narada rodzinna na swieta i dyskutuja dwa obozy kobiet i mezczyzn jak im zle. O to chyba chodzi zeby
  • Odpowiedz