Wpis z mikrobloga

Hej Miraski, polećcie jakiegoś dobrego smartfona w cenie około 1500zł (mniej może być, wiadomo ( ͡° ͜ʖ ͡°), więcej wolałbym nie), kupię zapewne na allegro. Rozważam #lumia930 lub #iphone5 (jeden za duży, drugi za mały, od biedy oba mogą być, więc rozmiar nie jest tutaj decydujący), raczej z naciskiem na Nokię (nowsza, fenomenalny aparat, OLEDowy ekran, siedzę w ekosystemie MS motzno), za to iPhone nigdy nie miałem i ciągnie mnie do nowości. Do Androida jestem zrażony po moim galaktycznym notesie, na którym potrafi się zawiesić dialer... Jak ja nie lubię takich wyborów ( ͡° ʖ̯ ͡°)

wołam #windowsphone #ios może chłopaki z #android coś zaproponują więc też wołam

#cokupic #jakiwybracsmartfon #smartfon
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@draven275: Przecież to wygląda jak iPhone XD

@gkpl: I to jest właśnie dobra wiadomość, bo ograniczenia i limity nie interesują mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@MatekGagatek: Rozważałem, ale ponoć to sprzęt dla geeków, co to lubią romy, kernele i inne takie zmieniać, ja pewnie nawet roota nie zrobię...
  • Odpowiedz
@draven275: Aaa i jeszcze czytałem o problemach z GPS, często używam telefonu jako nawigacji więc dla mnie to dyskwalifikacja.

@adriank1410: Ok, więc najważniejsze: ile trzyma bateria, czy są jakieś dobre nawigacje na iPhone (do lumii dostaję here drive+, którego androidowej wersji używam teraz i jest znakomity) i czy w ogóle warto to jeszcze kupić? Bo kurde, ciut staro wygląda specyfikacja ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
Ja tam mam i nie narzekam. Jak by miał istnieć jeden, stereotypowy smartfon to według mnie wyglądałby tak. Systemowo nic się nie przycina. A bateria starcza mi na cały dzień. Właściwie to na dwa ale w nocy i tak ładuję.
  • Odpowiedz
@piker: na ram nawet nie patrz, bo 1gb na iOS vs przykładowo 2gb na andro potrafi być wciąż lepsze. Aparat dobry, system responsywny, co do baterii oczywiście zależy, ale potrafię od 100% po odłączeniu w nocy włączyć budzik monitorujący też sen (SleepCycle), w ciągu dnia mieć w tle Moves do mierzenia kroków itd, normalnie korzystać z telefonu i ciągle LTE/wifi w domu i tak pod wieczór jeszcze zostaje ciut baterii.
  • Odpowiedz
@piker: tez mam 5 i nie narzekam, wszystko dziala plynnie i jesli nie przeszkadza ci wyswietlacz to bierz iphona. wczesniej mialem lumie ale wp to dla mnie ma duze braki w aplikacjach i wyglada jak zabawka dla dzieci;)
  • Odpowiedz
@Drakalen: @klik: @adriank1410: Ok, widzę, że jabłko ma niezły marketing szeptany ( ͡° ͜ʖ ͡°). Generalnie telefon fajny, bo bardzo responsywny, a to dla mnie spora zaleta. Często stojąc na skrzyżowaniu chcę coś zrobić w telefonie (zmienić muzykę z deezera, odczytać sms), a zacinki androida skutecznie mi to utrudniają. Stąd zmiana obozu.

@klik: Tu się nie zgodzę, może i tanie
  • Odpowiedz
@piker: Ja miałem do wyboru 5s i HTC m8, i w sumie trochę żałuję, że nie wziąłem japka. Ostatni poręczny telefon. Nie wiem, ile czasu minie, zanim producenci przestawią się z tych wielkich ekranów xd Ten wybór apek na androida jest jak dla mnie przereklamowany, bo większość to syf. iOS ma jednak najlepszą bazę aplikacji. Nad 930 też się zastanawiałem, bo ma zajebisty zielony kolor obudowy ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@gkpl: @piker: Z tego co patrzyłem to iP 5 na Allegro, to są refurby, które ludzie pchnęli po naprawach gwaranycjnych. Ciężko kupić nową 5kę, bo telefon od ponad roku nie jest w oficjalnej sprzedaży.
  • Odpowiedz
@gkpl: ja kupuję nową elektronikę - biorąc pod uwagę co czasami dzieje się z moimi urządzeniami, nie chce wiedzieć co może się dziać z innym używanym sprzętem :)

Dodatkowo z tego co słyszałem, to na używanych iP mogą być jaja z aktywacją iCloudu.
  • Odpowiedz
@piker: Jestem posiadaczem Nokii 720 oraz iphon 5c . Iphone to szybki interfejs wygodny i niezawodny. Nokiia zajebista appka do nawigacjii i to tyle , czesto mi sie wiesza tak ze nie da sie nic zrobic mosze czekac az bateriia padnie i dopiero wtedy rusza.
  • Odpowiedz