Aktywne Wpisy

PociskV2 0
To był absolutny peak w temacie idealnego wnętrza dla daily. Nie powstało i nie powstanie nic lepszego.
#samochody #motoryzacja #bmw #bmwboners
#samochody #motoryzacja #bmw #bmwboners
źródło: P90190521_highRes_bmw-e90-07-2015
Pobierz
Ryksa +11
Fakt, że nie mam dzieci jest dla mnie tak zajebisty. W ogóle nie muszę się martwić, że planeta płonie i świat się zmienia. Dotyczy to tylko mnie i nikogo innego. O nic nie trzeba się martwić bo, w najgorszym przypadku się zabije i tyle ( ͡° ᴥ ͡°)

#emigracja
Najlepiej kupić sobie angielskie ubezpieczenie i auto może zostać tam legalnie
Jesli jedziesz jako turystya, mozesz sie poruszac bodajze trzy miesiace bez problemu na polskich blachach z pl ubezpieczeniem etc.
Ale jesli podejmiesz prace (zaczniesz placic podatki), musisz zarejestrowac auto w UK w DVLA plus ubezpieczyc je w angielskiej ubezpieczalni, co jest bez sensu, bo za auto z kierownica po lewej stronie zapklacisz ogromne pieniadze ubezpieczajac je. Zatem lepiej kupic samochod tuaj i ogarniac wszystko
Rozumiem ze zostaje kwestia "kupna" angielskiego ubezpiecznia? i moge smigac ile chce?
Myslalem na poczatku zeby auto zostawic, ale jednak nie wyobrazam sobie dojezdzania do pracy metrem czy tez autobusem:/
Nie sadzilem ze beda z tym takie problemy:c W dupie prawa nie mam dlatego chce sie dowiedziec wszystkiego na ten temat i wybrac najlepsza opcje, a wynika ze najlepsza opcja bedzie zostawienie auta;d ewentualnie sprzedaz, no coz.
Orientujecie sie mniej wiecej jakie koszty wynosza za zarejestrowanie/ubezpieczenia PL auta?
Sprzedaj auto i kup sobie w uk, będziesz żył spokojnie :)