Aktywne Wpisy

PrzylepkaZniszczenia +705
MrRidiculous +78
#gielda Jestem na minusie na super bezpiecznej inwestycji w ETF S&P 500 która miała mi dawać 15% rocznie i emeryturę w wieku 40 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°) Do kogo mam się zwrócić o zwrot środków?

#emigracja
Najlepiej kupić sobie angielskie ubezpieczenie i auto może zostać tam legalnie
Jesli jedziesz jako turystya, mozesz sie poruszac bodajze trzy miesiace bez problemu na polskich blachach z pl ubezpieczeniem etc.
Ale jesli podejmiesz prace (zaczniesz placic podatki), musisz zarejestrowac auto w UK w DVLA plus ubezpieczyc je w angielskiej ubezpieczalni, co jest bez sensu, bo za auto z kierownica po lewej stronie zapklacisz ogromne pieniadze ubezpieczajac je. Zatem lepiej kupic samochod tuaj i ogarniac wszystko
Rozumiem ze zostaje kwestia "kupna" angielskiego ubezpiecznia? i moge smigac ile chce?
Myslalem na poczatku zeby auto zostawic, ale jednak nie wyobrazam sobie dojezdzania do pracy metrem czy tez autobusem:/
Nie sadzilem ze beda z tym takie problemy:c W dupie prawa nie mam dlatego chce sie dowiedziec wszystkiego na ten temat i wybrac najlepsza opcje, a wynika ze najlepsza opcja bedzie zostawienie auta;d ewentualnie sprzedaz, no coz.
Orientujecie sie mniej wiecej jakie koszty wynosza za zarejestrowanie/ubezpieczenia PL auta?
Sprzedaj auto i kup sobie w uk, będziesz żył spokojnie :)