Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

nieuczulonyvoohha +310
#sylwesterzwykopem
Przez ostatnie 5 lat robiłem w domu sylwestra. Zapraszałem stała ekipę przyjaciół i ich partnerek, moja żona zapraszała swoich znajomych. Mnóstwo żarcia, przygotowań, kilkaset złotych zawsze na to szło. W tym roku jest cienko z kasą - odpuściliśmy organizacje sylwestra. No i nikt nas nie zaprosił xD i tak sobie siedzimy z naszą Kruszynką (pieskiem). Kruszynka od paru dni wcinała preparaty uspakajające - i pomimo już głośnych fajerwerków za oknem, radzi
Przez ostatnie 5 lat robiłem w domu sylwestra. Zapraszałem stała ekipę przyjaciół i ich partnerek, moja żona zapraszała swoich znajomych. Mnóstwo żarcia, przygotowań, kilkaset złotych zawsze na to szło. W tym roku jest cienko z kasą - odpuściliśmy organizacje sylwestra. No i nikt nas nie zaprosił xD i tak sobie siedzimy z naszą Kruszynką (pieskiem). Kruszynka od paru dni wcinała preparaty uspakajające - i pomimo już głośnych fajerwerków za oknem, radzi

Cześć Mirki programiści, mam problem z tłumaczeniem fragmentu kodu na język polski.
KOD
W 16 linijce jest fragment odpowiadający za wyświetlanie ilości komentarzy i odpowiednią odmianę słowa "Comment". Jak wiadomo w Polsce mamy bardziej skomplikowaną odmianę:
0-komentarzy
1-komentarz
od 2 do 4 - komentarze
od 5 w górę - komentarzy
Jak zmodyfikować kod, żeby wszystko ładnie się wyświetlało?
Próbowałem tak, ale nie działa:
KOD2
Nie znam php, a w programowaniu jestem noobem, proszę o pomoc ;)
'0 komentarzy', '1 komentarz','2 komentarze','3 komentarze','4 komentarze', '% komentarzy'?
podobne rozwiazanie oferuje wordpress w codexie
php<br/
if ( comments_open() ) :
echo '';
comments_popup_link( **'No comments yet', '1 comment', '% comments'**, 'comments-link', 'Comments are off for this post');
echo '
';
endif;
?>
jaki masz ustawiony język witryny?
Język witryny oczywiście polski.
ta funkcja, z której korzystasz rozróżnia tylko liczbę pojedyncza od mnogiej (pasuje w j. angielskim), jako, że masz 3 formy to tutaj ona nie pasuje, musisz sprawdzic liczbe komentarzy i dac jakiegos ifa
No niby dałem TU ifa i nadal nie działa.
@Cilthal:
Z jakiej okazji to tłumaczenie, jeśli można wiedzieć?
Stawiam stronę na wordpressie i chcę mieć w pełni
numberformati18n( getcomments_number() ), '' );?>
'
nie wiem, moze zadziala, kiedys tak sie bawilem tym.
http://pastebin.com/CUWfFtJB
A potem twój kod: http://pastebin.com/BLkrSqbU
Reszcie też dzięki za pomoc, @Cilthal: @Dreszczyk: @cordant: Wielkie dzięki!
@Cilthal: Postaram się pamiętać żeby przesłać Ci link na PW
1-komentarz
od 2 do 4 - komentarze
od 5 w górę - komentarzy