Jak podpisujecie żądanie dodające wpis na mirko, kiedy macie polskie znaki albo lenny face'a w tekście? Cały czas dostaję "message":"Niepoprawnie podpisane \u017c\u0105danie", ale tylko kiedy mam polskie znaki albo inne unicode'y
@Grizwold: Strzelam z pupy, ale może z kodowaniem znaków coś nie tak? Bo md5 z tekstu zakodowanego utf-8 będzie inne niż z tekstu zakodowanego cp-1250.
@Grizwold: bo wysylasz unicode. Unicode to ustandaryzowana tablica znakow (kazdemu kodowi unicode odpowiada graficzny symbol). Muisz unicode przedstawic w sposob zrozumialy dla maszyny, np. kodujac to za pomoca utf-8. I dopiero po skonwertowaniu, przeslac mowiac, ze ten oto ciag znakow jest zakodowany utf-8.
„Psy nigdy nie umierają. One śpią w twoim sercu” (Ernest Montague)
Żegnaj przyjacielu. Mam nadzieję, że jesteś teraz w lepszym miejscu za tęczowym mostem. Na zawsze pozostaniesz w moim sercu. Będzie mi Ciebie strasznie brakowało.
Jak podpisujecie żądanie dodające wpis na mirko, kiedy macie polskie znaki albo lenny face'a w tekście? Cały czas dostaję "message":"Niepoprawnie podpisane \u017c\u0105danie", ale tylko kiedy mam polskie znaki albo inne unicode'y