Aktywne Wpisy

MonazoPL +111
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: monazo-promocje-bankowe
Pobierz
SzubiDubiDu +94
Chciałem tylko powiedzieć, że w Polsce tak około 90% infrastruktury drogowej* nie jest przystosowana pod szybką i wydajną logistykę. Większość ulic, które nas otacza było projektowane za komuny a wtedy jak chłop stanął z furmanką węgla na pół dnia na środku drogi to wszyscy to mieli w dupie bo przez ten czas przejechały 3 samochody a ludzie chodzili głównie po drodze bo chodnik nie istniał albo był krzywy jak uśmiechy naszych polityków.
I
I
źródło: b54621e714c86034f163c48ff2f2cc863c14c9e0334b379fe458167f229f5f43
Pobierz

Po miesięcznej nauce HTML5, CSS3/SCSSa i lekkiego dziubnięcia JS i jQuery, właśnie opublikowałem na githubie swoją pierwszą zaprojektowaną i utworzoną responsywną stronę Click .Narazie bez podstron.
Link do repo jakby ktoś chciał zobaczyć i poczytać czego się uczyłem w tym projekcie: Click. Wiem, muszę jeszcze popracować nad dodaniem komentarzy do kodu.
I tu mam jedno pytanie jako, że ciągle się uczę:
Jak przyśpieszyć ładowanie strony?Zmniejszyć wielkość obrazków, zminimalizować kod, zmniejszyć ilość plików w head. Co jeszcze?
No i oczywiście propozycje zmian, krytykę i pull requesty na githubie też mogę przyjąć Jak narazie wiem, że trzeba zmienić tytuł na początku strony dla najmniejszych wyświetlaczy. Planuje to zrobić fittextem.js lub jedną linią @media. Dodać animację elementów za pomocą Animate.css i WOW.js No i zmienić pozycję paru obrazków na mniejszych rozdzielczościach. Nie wiem jak z wszystkimi przeglądarkami itd. dlatego jakby ktoś wiedział co zmienić, dodać odjąć-wszystko przyjmę na siebie w ramach nauki
Dzięki z góry.
#webdev #html #css #jekyll
źródło: comment_OnNN9LATnMwoLz1YsDj0RmSLVghNspqN.jpg
Pobierz@laki1: możesz napisać jaka przeglądarka i system? Chyba, że chodzi Ci ogólnie o to przesunięcie tekstu.
@marrbacca: dzięki, sprawdzę.
Taka sztuczka, że user nie wie, że strona ładuje się wolno.
Masz lukę w navi, na
źródło: comment_IMQOisSB1VvRKoLMSQG1biC6lv3jiQ2Z.jpg
Pobierzncaught InvalidValueError: container is not a Node main.js:23
3Uncaught SyntaxError: Unexpected token )
Uncaught TypeError: Cannot read property 'top' of undefined
@PrawyKuba: Sam projektowałem. Photoshopa w sumie zacząłem się uczyć jakiś miesiąc wcześniej przed html, css i JSem.
@lukewieladek: Uczyłem się głównie z YT, patrzę jak ludzie piszą, nabieram jakieś nawyki, standardy. A tak to przeczytałem pare książek np: RWD-Projektowanie elastycznych witryn w
Teraz pytanie ile jest w tym twojego designu i kodu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A tak to design, logo