Wpis z mikrobloga

@spluczka: nie wiem po co dyskutuję o tym, no ale trudno.

Przyjęcie na izbę wiąże się z zarejestrowanie tam delikwenta, co nie wyklucza możliwości czasowego przebywania tam bez rejestracji. Zwłaszcza, że Wipler jest posłem i skapnęli się, że ma immunitet, to go nie można było na izbę.
  • Odpowiedz
To niejedyna wątpliwość do rozstrzygnięcia w sprawie. Ale sam przedstawiony przebieg zdarzeń jest niewykluczony

@stekelenburg2: skoro Wiplera na kolskiej nie było, to przebieg zdarzeń został wykluczony
  • Odpowiedz
Yhy na bank

@Toriko: czyli co? prawaki z TV Republika przekupili dyrektora Izby Wytrzeźwień? dowodu na rejestrację oczywiście nie ma. Wipler był więc zarejestrowany "na bank" .. super dowody.. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@spluczka: Oczywiście może być tak że dyrektor nie wiedział że Wipler był a może Wipler został wprowadzony i wyprowadzony a Policja puściła kolejną plotę żeby ukazać jak niesamowicie pijany był. Wszystko to domysły
  • Odpowiedz
a na tej zasadzie to faktycznie można wiele

@stekelenburg2: skoro dyrektor Izby Wytrzeźwień twierdzi że Wiplera w jego placówce nie było, nie istnieje żaden dokument poświadczający, że tam był to mnie ów akt oskarżenia nie przekonuje, pomijając inne bujdy i bzdury w nim zawarte, m.i.n te dotyczące radiostacji, podartych mundurów czy "policjancie leżącym pod Wiplerem" oraz brak informacji o użyciu gazu pieprzowego podczas "interwencji" w stosunku do Szczawińskiego (co widać
  • Odpowiedz
@spluczka: ale ja wcale nie wykluczam, że pewne rzeczy się wydają logiczne. Sprawa sądowa jest jednak sporem i każdy się stara, aby to co pisze było logiczne. A sąd to rozstrzyga, a polega to z reguły na tym, że logiczność jednej z wersji w toku postępowania upada. Dlatego ja sobie spokojnie czekam, a wy udowadniajcie niewinność Wiplera w internetach.
  • Odpowiedz
że logiczność jednej z wersji w toku postępowania upada. Dlatego ja sobie spokojnie czekam, a wy udowadniajcie niewinność Wiplera w internetach.

@stekelenburg2: Wipler nie poszarpał munduru, nie leżał na policjancie, ani nie uderzył policjantki czego w jakiś specjalny sposób dowodzić nie trzeba, bo dowód jest zawarty w nagraniu, a każdy kto obejrzał nagranie - może się o tym przekonać. nie ma tu żadnego wywodu logicznego, jest zwykła prezentacja faktów, opis
  • Odpowiedz
@spluczka: ja się czepiłem wątku izby akurat, nie ma co uciekać od tematu. Rzecznik prok. powiedział dziś, że jest z tego stenogram oraz nagranie (rozmowy z pracownicą izby) i akt osk. to potwierdza, ponieważ na samym dole jest przywołany do ujawnienia dowód z ekspertyzy fonoskopijnej. Przypuszczam, że to o to chodzi. Tylko tyle. Zalecam powściągliwość w wykluczaniu tego, przyjdzie czas na rzetelniejsze oceny na bogatszym materiale.
  • Odpowiedz