Wpis z mikrobloga

Makaron w sosie grzybowym i mięsem z indyka

SKŁADNIKI:

500 g mięsa mielonego z indyka

1 duża łyżka masła

1 cebula biała

1 cebula czerwona

2 ząbki czosnku

pęczek kopru

400 ml jogurtu naturalnego typu greckiego

250 g podgrzybków mrożonych w całości - 5,99 zł (dostępne w dyskontach)

3 ziarenka ziela angielskiego

2 ziarenka owoców jałowca

1 liść laurowy

świeżo zmielony czarny pieprz

sól himalajska do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Makaron gotujemy wedle zaleceń producenta.

Do głębokiej patelnie wrzucamy masło, czekamy aż się roztopi. Dorzucamy przyprawy i bardzo drobno posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się zeszkli dodajemy po kawałeczkach mięso i jak najbardziej rozdrabniamy. Gdy mięso będzie podsmażone dodajemy grzyby w całości. Patelnię zakrywamy pokrywką i dusimy około 10-15 minut. Pod koniec dodajemy jogurt ale w temperaturze pokojowej i drobno posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem.

#grzyby #makaron #gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem
ClauditteMissCooking - Makaron w sosie grzybowym i mięsem z indyka



SKŁADNIKI:

500...

źródło: comment_rsedQcE7cUF6maNEw8eIOgTncwNidedX.jpg

Pobierz
  • 4