Wpis z mikrobloga

#csgo #przemysleniazdupy

1. #!$%@?, czemu jest tak, że 90 % matchmakingów zaczyna się po gorszej stronie -TT. Większość, jeśli nie wszystkie mapy czynnej służby są CT-sided. O wyborze strony powinna decydować nożówka. Grasz takiego nuke'a lub Overpass'a, standardowo już zaczynasz w terro. Przy wyniku powiedzmy 3:12 nawet po zmianie stron morale drużyny drastycznie spadają i ciężko jest zrobić comeback.

2. Czemu te #!$%@? boty się nie słuchają, mówisz mu żeby został na respie, a ten #!$%@? midem jak ostatni tłuk. Posłucha się może raz na 5 rund. Z jednej strony to rozumiem, bo mogłaby często zachodzić sytuacja, że gracze celowo wywalają zawodnika, który nic nie gra, aby najlepszy zawodnik ich drużyny szybko przejmował bota po śmierci. Mimo wszystko poziom gry botów jest przerażająco niski.

3. Przy wyniku 15:15 powinna być możliwość zagłosowania za dogrywką, 3 rundy po każdej stronie. Zwykle takie mecze są mega interesujące, a remis, nie oszukujmy się, pozostawia pewien niedosyt. Powinni to wprowadzić zamiast idiotycznych meczy rewanżowych, które mają miejsce raz na milion...
  • 18
@ssjfrytek: ad1. Podobno lepsze rangi i premade'y zaczynają po gorszej stronie czyli T.

ad.2 spamuj z+4 na respie a bot się w końcu posłucha

ad3. Drużyna która zcomebackowała z 12-15 na 15-15 raczej będzie usatysfakcjonowana remisem i wątpię że się zgodzi, może raz na milion.
@ssjfrytek:

1. LOL CO ZA NOOB :D

Ale masz rację... często przez to jest nawoływanie "#!$%@?, ugrajmy jak najwięcej, co by w ct było łatwiej!"

2. Możesz zawsze przytrzymać bota... ale to też jest denerwujące, bo zamiast rasza szybkiego, musisz się użerać z nim i go blokować, żeby nie #!$%@?ł na mida

3. Jedna osoba da f2 i po zawodach :D
1. U mnie to wygląda tak, że jak gram full premade to w większości zaczynamy w T. Jak nie to w CT.

Co do overpassa to naucz się smoków. Najlepiej ty i jeszcze 1 twój znajomy z którym grasz. Z 2 smokami, chodząc cały czas na B można ugrać minimum 6 rund w T.
@Hermes0017: nie jest. W 99% przypadków jestem pierwszy.

@ssjfrytek: Overpass smoke tutorial: http://youtu.be/PYjQR5UTLys polecam ;) Włącz sobie mapę z botami i wybierz 0 botów (wiem jak to brzmi xD), potem sv_cheats 1 i zbinduj sobie noclip i giveweapon smokegrenade. Poświęcisz na to 30 minut i będziesz miał ogarnięte większość smoków.

I teraz tak, wbita na B - 1 idzie underpass i czeka na raszujacego CT (kryje tak plecy ludzi na
@Lanc: można tak gdybać godzinami, jakoś najlepsze teamy na świecie nie mogą często ugrać 3 rund w terro i wątpie, że to przez braki w taktykach. to raczej solidna obrona.
@ssjfrytek: 1. Mi akurat zazwyczaj udaje się zaczynać po lepszej stronie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

2. O taaak... O ile czasem się posłuchają to okej, ale moim zdaniem ich poziom powinien być regulowany poprzez wysokość rang mirków grających w meczu.

3. Znów się muszę z Tobą zgodzić. Oprócz mm'ów gram również FaceIty, gdzie dogrywki oczywiście są (bez głosowania) i jak dojdzie do remisu na volvo'wskim matchmakingu to