- 12
jaceks_ via Android
- 0
@mielonkazdzika calosc sie piekła około 15-20 minut, jajka tylko na ostatnie kilka minut
- 7
Upieklem pão de queijo - bezglutenowe bulki z parmezanem na mace z tapioki
#gotujzwykopem #pieczzwykopem
#gotujzwykopem #pieczzwykopem
- 0
@telemach20: Juz godzina albo wiecej jak z piekarnika wyszly i nadal bardzo dobre. Ale pisali na internecie ze na drugi dzien juz gorzej. Moj pierwszy raz wiec jeszcze nie wiem czy to prawda.
- 0
- 37
- 16
- 35
- 2
@xbix: Bardzo latwe danie, okolo godziny calosc zajela, wiekszosc czasu to gotowanie ryzu w mleku.
- 0
- 1
@glupiekonto: Pasta jajeczna tylko na wierzchu, glowne nadzienie to cos w stylu puddingu ryzowego
- 30
- 1
@Arado-Akbar: Dobrze skleic trzeba (odrobina wody nie zaszkodzi) i podsuszyc troche przed gotowaniem, podobnie jak farfalle na przyklad.
- 30
- 0
@wladca_morii: tak, specyficzny typ bulek: https://en.wikipedia.org/wiki/Hot_cross_bun
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
- 91
- 13
@Stealth: Od zera, nawet ricotte sam zrobiłem
- 3
@Nuxus: Wycinasz prostokaty z rozwalkowanego ciasta (ustawienie 6-7 na atlas 150; 10x10cm te po lewej na zdjeciu, 10x7,5cm pozostale), robisz pasek jednego nadziena wzdluz krotszej gornej krawedzi i drugiego wzdluz dolnej (zostawiajac troche miejsca po prawej i lewej) i zawijasz od gory i dolu do srodka, zaciskasz i odcinasz brzegi. Jedno zdjecie by lepiej wyjasnilo, ale juz za pozno ( ͡° ʖ̯ ͡°)
- 3
@Stealth: Standardowe makaronowe, wagowo najbezpieczniej: 1g jajka na 2g maki, maka najlepiej 00, ja czesto robie pol na pol z semolina.
- 382
- 7
- 0
@J_Dilla: W normalnym bez konwekcji na 180C. Smak i struktura bardzo w porzadku, nie widze powodow do narzekan mimo ze to moj pierwszy raz. Babish sporo przepisow ma kompletnie z dupy (jak cacio e pepe) ale w tym przypadku mysle ze jest ok.
- 8
- 0
@DrumBass: Podlinkowane juz wyzej: https://basicswithbabish.co/basicsepisodes/challah
- 589
Upieklem bagietki na zakwasie, pierwsza proba ale wyszly calkiem calkiem
#gotujzwykopem #pieczzwykopem #bojowkapiekarska
#gotujzwykopem #pieczzwykopem #bojowkapiekarska
- 164
- 0
@Fimmel: Troche tak, 74% hydracja tylko. Pierwszy raz taki robilem, nastepnym razem pewnie podkrece wyzej.
@Asarhaddon: Rugbrød zdaje sie ze sie nazywa. Ma swoje zastosowania i imo calkiem smaczny choc specyficzny.
@Asarhaddon: Rugbrød zdaje sie ze sie nazywa. Ma swoje zastosowania i imo calkiem smaczny choc specyficzny.
- 1
- 21
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
- 10
- 150
- 1
@pablosik: @Zajob_Ze_NieMaKiedy_TaczkiZaladowac @saszku-niechcial
skladniki, metoda na ciasto taka jak na chleb na zakwasie mniej wiecej (wymieszac skladniki, 3x stretch and fold (albo do windowpane test) w odstepach 30min, fermentacja w temperaturze pokojowej do wyrosniecia 2x (okolo 4h w moim przypadku), fermentacja w lodowce okolo 2 dni, pieczona na zeliwnej patelni najpierw na kuchence zeby zrobic spod, potem w piekarniku pod grilem
skladniki, metoda na ciasto taka jak na chleb na zakwasie mniej wiecej (wymieszac skladniki, 3x stretch and fold (albo do windowpane test) w odstepach 30min, fermentacja w temperaturze pokojowej do wyrosniecia 2x (okolo 4h w moim przypadku), fermentacja w lodowce okolo 2 dni, pieczona na zeliwnej patelni najpierw na kuchence zeby zrobic spod, potem w piekarniku pod grilem
- 2
@Adrien: bo wole minimalistyczne pizze, bez nadmiaru dodatkow. we wloskiej kuchni ogolnie jest to dosc popularne, kilka prostych ale dobrej jakosci skladnikow w odpowiednich proporcjach i odpowiednio przyrzadzonych
- 0
@Sniper10200: moj piekarnik normalnie wyciaga do 250c, wiec jest raczej przecietny. zeliwna patelnia + grill daje dosc dobre efekty. probowalem tez kamien ale nieco gorzej wychodzilo
- 7
- Sydney
- http://scorpiones.pl/
#gotujzwykopem #pieczzwykopem