Wpis z mikrobloga

@jaceks_: I w normalnym piekarniku? Czy jak u gościa w filmie? Jak smak? Szukam idealnego przepisu żeby ta chała była taka mięsista przy rozrywaniu i narazie wychodzą takie średnie niestety.
Szukam idealnego przepisu żeby ta chała była taka mięsista przy rozrywaniu i narazie wychodzą takie średnie niestety.


@J_Dilla: żeby chałka była "mięsista" to ciasto musi być wzbogacone tłuszczem i jajami (niektóre przepisy trochę mało podają tych składników, ten od babisha wygląda spoko) ORAZ musi być dobrze wyrobione i dobrze wyrośnięte. jak wyrabisz ręcznie to będzie tego wyrabiania tak minimum 20 minut.

@J_Dilla: W normalnym bez konwekcji na 180C. Smak i struktura bardzo w porzadku, nie widze powodow do narzekan mimo ze to moj pierwszy raz. Babish sporo przepisow ma kompletnie z dupy (jak cacio e pepe) ale w tym przypadku mysle ze jest ok.