Wpis z mikrobloga

Witam szanowne grono. Mam pytanie, może ktoś się będzie orientował. Kupiłem w zeszłym roku pralkę #candy w #eurortvagd , hałasowała i ciekła z niej woda więc złożyłem reklamację. Przyjechał serwis, wymienił łożysko i elo. Po niedługim czasie znowu zaczęła mocno hałasować, złożyłem reklamację i wymienili pralkę na drugą. Druga pralka również bardzo głośno pracuje więc złożyłem reklamację, przyjechał Pan , zbadał decybelomierzem i niby jest ok, mieści się w normie. Lecz zwróciłem uwagę że problem nie występuje za każdym razem a czasami co udokumentowane mam na filmikach które wysłałem Panu z serwisu . Zostałem powiadomiony ze możliwe że jest jakaś aktualizacja do pralki i odezwą się. Odezwali się, przyjechało dwóch panów, jeden z nich przyłożył telefon do pralki, stwierdził że pralka ma 8 błędów i je skasował i że będzie ok.

Do sedna, nie jest ok, hałasuje dalej, cieknie z niej woda. Wszystko mam na filmikach. Pytanie do Was, czy mogę żądać zabrania pralki w p---u i zwrotu kasy. Nie chcę już tego gówna bo wiem że to nic się zmieni w perspektywie czasu, jedynie skończy się gwarancja .

PS To gowno , zwane pralka ma regulacje stopek tylko z przodu. Także podłoga może być nierówna tylko z jednej strony. Ale to nie jest moim problemem. Nie polecam nic z candy

Dodam że wszystkie te bolączki nie występują za każdym razem .
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mrtkml: tak, zgłoś reklamację z tytułu rękojmi i zażądaj zwrotu środków, jako że już 2 krotnie Ci uznali reklamację nie powinni robić problemów ze zwrotem a nie naprawą (chyba z raz mogą ci próbować naprawić zanim oddadzą kasę).
  • Odpowiedz
ma regulacje stopek tylko z przodu

@Mrtkml: to nie jest drukarka 3d na żywicę, żeby musiała być idealnie wypoziomowana. Do stabilnego ustawienia na czterech nóżkach wystarczy regulacja jednej. Jak ci się pralka nie podoba, to oddaj, reklamuj, itd., ale nie wymyślaj powodów, które nie mają sensu.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Yawimaya czyli następnym razem. Teraz po wielu próbach udało mi się ją wgl zareklamować. Nie dało się bo na stronie w zakładce reklamacja widniało " produkt został dostarczony nowy" . Nawet Pani na czacie miała z tym problem, w sumie dopiero trzecia os zdołała ogarnąć
  • Odpowiedz