Ma ktoś może sprawdzony przepis na marynowane jalapeno? Robiłem w zeszłym roku, wyszły dobre w smaku, ale są bardzo miękkie, a chciałbym by były chrupiące. W necie widzę sporo przepisów na takie chrupkie, ale w który nie wejdę, to są na przechowywane w lodówce, a nie jako weki.
@foreign: Zalewaj gorącą (wrzącą) zalewą taką jaka ci smakuje :) Ale bez pasteryzacji ale jak pisze @krychu90 i @frost_frank będą miały krótki termin do spożycia. A już po otwarciu bardzo krótki :)
@foreign: zalewam wrzącą zalewą, otwierałem niedawno słoik z sierpnia 2021 i nic się z nimi nie działo. Zalewa 1:1 ocet z wodą, trochę cukru, liść laurowy, ziele angielskie, ciut soli, do papryczek w każdy słoik trochę cebuli i pół ząbka czosnku.
Jeśli byłby ktoś chętny, to mam nowe keycapsy do oddania, kompatybilność z przełącznikami Cherry MX. Myk jest taki, że są na klawiaturę niemiecką, więc można sobie wymienić część klawiszy np. wszystkie litery, klawisze funkcyjne, strzałki, spację itp. Niżej daję layout ze strony producenta.
@foreign: dlatego g---o z pisowskiej szczujni, najgorszego sortu dziennikarstwa, plugawej propagandy, Goebbelsowskiego ścieku, prowadzonego przez miernoty z łapanki wiernej partii, marnujacego nasze pieniądze, zawsze zakopuje
https://wybory.gov.pl/sejmsenat2023/pl/sejm/wynik/gm/142303
#wybory #heheszki