Czy ludzie naprawdę jadą na stacje, żeby zatankować do pełna na wypadek jakby ceny gwałtownie wzrosły? Niech wzrosną z tych 5.50 na 6.50, przecież to jest oszczędność rzędu 20 zł XD to się nawet auta nie opłaca odpalać. Ja już nie mam siły na ten naród. #wojna #ukraina
Jest jakiś sposób, żeby #!$%@? nie mieć brzucha jak łóżka wodnego na koniec dnia? XD
Jestem na masie body fat około 15% ważę 82 przy 183 cm planowałem masować do około 85-88 kg. Aktualnie 4000 kcal 600 węgli, mam wrażenie, że im więcej tych węgli jem w ciągu dnia to na koniec wyglądam bardziej jak galareta. Z rana skośne ładnie widoczne, krata jest trochę przymglona ale jest jak to na 15% ale
@xyzak: wiem wiem, że to woda bo już ćwiczę dobre 2 lata i odróżniam wodę od tłuszczu ale u mnie to jest już łóżko wodne xd. Jest na to jakieś rozwiązanie?
Siema, ogarnia ktoś ekonomie? Poziom 1 rok, zagadnienia elastyczny popyt, próg rentowności itp. Potrzebuje pomocy w kilku zadaniach bo robię je i za każdym razem wychodzi co innego xd. Ogólnie z chęcią zapłacę jeżeli ktoś pomoże!
Zainteresował mnie ten wpis. Na wstępie powiem wam mam #!$%@? jak coś smakuje, ważne żebym tylko nie miał odruchu wymiotnego.
Czy z powodzeniem mogę tak robić? Czy jest to zjadliwe bez uczucia odruchu wymiotnego? Czy łatwiej jest wypić takie coś niż zjeść? Tylko opinie od ludzi, którzy to praktykowali i nie są zwykłymi śmiertelnikami.
Jak to jest z tymi sztangami w treningu kulturystycznym, odczuję duża różnice jakąś w odczuciu mięśniowym wyciskając 200 cm fi 30 11 kg vs olimpijke eleiko 220cm fi50 20 kg? Jest sens płacić więcej do domowej siłowni za sztangę i obciążenia olimpijskie? Dodam, że nie interesują MNIE duże ciężary.
Ale wy znowu gadacie o trójboju, powerliftingu zamiast o treningu typowo kulturystycznym, przecież, żeby mieć sylwetkę plażowa nie muszę dźwigać 300 w martwym i 200 na klatę wystarcza serię w maksymalnym rozwoju już tymi nawet 100 paroma na klatę, żeby rosła a ta i ta sztanga to wytrzyma. PYTANIE było, czy olimpijska np w wyciskaniu leżąc przełoży się np na lepsze czucie mięśniowe DAJMY na to przez grubość chwytu? To mnie tylko
Siemka kupie gdzieś gryf FI 28-32 taki, żeby przypominał olimpijski? Najlepiej też 20 kg 200-220 cm ale, żeby te wejście na ciężar było jednak tej wielkości.
Co znaczy genetyka - natural 180 kg lekko, a Kasahara na bombie ze sztabem rosyjskich trenerów i 150 kg z obsraniem. Ehh, te geny... https://youtu.be/ihShhxxqcrw #mikrokoksy
Kur*a, zawsze myślałem, że metoda typu: 12 10 8 6 polega na tym, że zakładamy ciężar początkowy, którym damy zrobić max 12 z tam 1-2 z zapasem a następnie tak dostosowujemy ciężar czyli albo go zostawiamy albo go redukujemy, żeby dać radę zrobić 10 a potem znowu dostosowujemy, żeby zrobić 8 itd.
A z tego co czytam tu chodzi o to, żeby zwiększać obciążenie xd przecież wtedy w ogóle bym nie czuł
@Loginconajmniej4znaki: będzie miało to sens robiąc serię z 12 12 10 10 powtórzeniami, przerwami 30-60 sekund tym samym ciężarem ewentualnie pod koniec zmniejszając lekko ciężar, żeby dać radę zrobić te 10 powtórzeń?
O ile zwiększać kalorie na masie jeżeli waga się zatrzyma.
Przykładowo jadłem, 3500 na utrzymanie, aktualnie 3800 a jak się zatrzyma to ile dorzucić 100,200,300, żeby w miarę sucho było i potem znowu ile 100,200,300?