Patrzę na te wasze sałatki i nie wierzę, po #!$%@? wy się w ogóle bierzecie za gary, żeby spłodzić te pożałowania godne abominacje na zlość cywilizowanemu światu? Kukurydza? Serio? Jabłko? xDˣᴰ Spotkałem się też z dodawaniem szynki, kiełbasy (nie żartuję xD), marynowanych grzybów, śledzia... Czy was #!$%@?ło? XD
Robi się tak: Bierzecie i gotujecie marchew i ziemniaki, przy czym marchwi ma być więcej, proporcja tak ze 4:3. Ziemniaki gotujecie w mundurkach, studzicie i dopiero obieracie. Łooo ale jak to ale po co... morda w kubeł i rób jak mówię. Kroicie w kosteczkę. Nie dodajecie jabłka. Wkrawacie jajka - zakładając że używamy 500g marchwi, ugotujcie 5. Na twardo - niby nie muszę mówić, ale wiecie, są tu też tacy którzy dodają do sałatki jabłko, więc warto podkreślić. Do tego pół puszki groszku konserwowego i jeden por. Nie, nie może być cebula, chyba że mieszkacie w Polsce B, oni tam wszystko zjedzą. Protip: pora pokrójcie wcześniej, obficie posypcie solą i odstawcie na jakąś godzinkę zanim dodacie do sałatki, dzięki temu zmięknie i całość będzie miała przyjemniejszą fakturę. Ważne - nie dodajemy jabłka. Dodajemy za to ogórka kiszonego, do smaku, zależnie od tego jak jest kwaśny i jak słony, zazwyczaj mniej więcej tyle ile pora. Z głównych składników to wszystko, bez selera, pietruszki, papryki ani żadnych innych gówien - zauważcie też, że nie dodaliśmy jabłka. W kwestii przyprawiania, na dwie łyżki majonezu liczymy jedną łyżkę śmietany kwaśnej 18% i jedną łyżeczkę musztardy stołowej delikatesowej, do tego sól i pieprz. Ostatnim składnikiem jest czas potrzebny na mityczne przegryzienie się, najlepiej cała noc w lodówce. Et voilá! Sałatka gotowa. Ważne: Na żadnym etapie przygotowania nie dodawaliśmy jabłka.
Jako side polecam kromkę chleba z masłem i wędliną, tylko nie jakąś gównianą mielonką z Biedry, bo równie dobrze moglibyście dodać do sałatki jabłko - z porządną wędliną, taką jakiej szuka stara baba jak stoi pół godziny na mięsnym. Raz czy tam dwa razy w roku można się wykosztować, nie po to nie dodawaliście jabłka do sałatki żeby teraz to wszystko
Polska to taki kraj, gdzie na każdym szczeblu, każdej aktywności, ludzie marnują gigantyczne ilości czasu. Zaczyna się już w szkole, gdzie uczniowie siedzą 8h dziennie, zwykle marnując czas w 90%, gdzie materiał jest do opanowania w godzinę/dwie. Tak przez dobre 12 lat. Później idziesz na studia, gdzie od rana, do wieczora masz wykłady. Zwykle wykładowca przepisuje swoją książkę lub 15 letnie notatki, następnie studenci przepisują z rzutnika. Nie możesz tego skopiować, bo
@sinusik: to nie tylko o to chodzi, nawet nie wiem jaka jest przyczyna, ale od komuny minęło 30 lat. Tamci urzędnicy już dogorywają, a przecież Estonia też była częścią kołchozu, nawet bardziej niż my, bo bliżej do wielkiego brata :)
@kapazgon: ja studiowałem IT 8 lat temu, uczyli nas Pascala, technologia była już wtedy 20 lat przestarzała. W tamtym miesiącu zapytałem się czego tam teraz uczą, nadal Pascal xD w 3 miesiące nauczyłem się więcej niż na tych studiach
Jak rozwiązać problem kolejek w sklepach i starych bab? Niech stare baby robią zakupy młodym pracującym xd Dlaczego? 1. Stare baby i tak się nudzą w domu i nie pracują 2. Stare baby uwielbiają kolejki 3. Stare baby nie boją się wirusa 4. Stare baby mają wolne dwie godziny na zakupy
Michał Białek jest niemożliwy. Mówi do mnie zrobimy coś o koronawirusie? Bo inne serwisy robią :) ja ze tak. Poszedł do Elfika i mówi chcesz jednom linijkę kodu? Ona, że tak Białek na to Aha wszyscy robimy koronawirusa :) poczym poszedł do serwerowni wziął myszkę taką zakurzoną daje adminowi i mówi masz wyczyść bo siiii jest :) hehehe (dmuchaj, chce podłączyć, klik, klik). #koronawirus
@AniolPanski: tzn. nie tyle dokłada co nie zarabia, praktycznie non stop jest do tyłu ale na szczęście jest jakiś obrót więc można się kredytować innymi. Jak przychodzi pandemia to nie ma obrotu i nie ma jak przejeść Vatu itp. ( ͡°͜ʖ͡°)
Nie wiem jak mozna byc tak wielkim guru od diety, treningow i sportu a samemu miec taki bebzun. Ona chyba browara pije czesciej niz my wode. Wstyd Pani Aniu.
@RenkaRenkeMyje: Batoniki vege. Nigdy nie jadłeś? Strasznie wzdymają, to naturalne. Połączenie mleka sojowego, wyciągu z hibiskusa i pasty z karczocha jerozolimskiego. Do wieczora wypierdzi się i będzie miała zwyczajny brzuch.
ale jakby odwolali rozgrywki to obowiazywalaby dotychczasowa tabela
@AgentGRU: Takie rozwiązanie nie ma żadnych podstaw i rozsadziłoby całe rozgrywki na wszystkich szczeblach organizacyjnie na przyszły sezon. W regulaminie rozgrywek angielskich nie ma wzmianki o tym jak postępować w sytuacji wstrzymania/zawieszenia ligi. Logika podpowiada, że anulowanie całego sezonu jest najlepszym i najuczciwszym wobec ogółu rozwiązaniem. W przypadku uznania obecnej pozycji za finalna ilosc odwołań i skarg od zespołów oraz zamieszanie wynikające
Robi się tak: Bierzecie i gotujecie marchew i ziemniaki, przy czym marchwi ma być więcej, proporcja tak ze 4:3. Ziemniaki gotujecie w mundurkach, studzicie i dopiero obieracie. Łooo ale jak to ale po co... morda w kubeł i rób jak mówię. Kroicie w kosteczkę. Nie dodajecie jabłka. Wkrawacie jajka - zakładając że używamy 500g marchwi, ugotujcie 5. Na twardo - niby nie muszę mówić, ale wiecie, są tu też tacy którzy dodają do sałatki jabłko, więc warto podkreślić. Do tego pół puszki groszku konserwowego i jeden por. Nie, nie może być cebula, chyba że mieszkacie w Polsce B, oni tam wszystko zjedzą. Protip: pora pokrójcie wcześniej, obficie posypcie solą i odstawcie na jakąś godzinkę zanim dodacie do sałatki, dzięki temu zmięknie i całość będzie miała przyjemniejszą fakturę. Ważne - nie dodajemy jabłka. Dodajemy za to ogórka kiszonego, do smaku, zależnie od tego jak jest kwaśny i jak słony, zazwyczaj mniej więcej tyle ile pora. Z głównych składników to wszystko, bez selera, pietruszki, papryki ani żadnych innych gówien - zauważcie też, że nie dodaliśmy jabłka. W kwestii przyprawiania, na dwie łyżki majonezu liczymy jedną łyżkę śmietany kwaśnej 18% i jedną łyżeczkę musztardy stołowej delikatesowej, do tego sól i pieprz. Ostatnim składnikiem jest czas potrzebny na mityczne przegryzienie się, najlepiej cała noc w lodówce. Et voilá! Sałatka gotowa. Ważne: Na żadnym etapie przygotowania nie dodawaliśmy jabłka.
Jako side polecam kromkę chleba z masłem i wędliną, tylko nie jakąś gównianą mielonką z Biedry, bo równie dobrze moglibyście dodać do sałatki jabłko - z porządną wędliną, taką jakiej szuka stara baba jak stoi pół godziny na mięsnym. Raz czy tam dwa razy w roku można się wykosztować, nie po to nie dodawaliście jabłka do sałatki żeby teraz to wszystko