Burger umami
Burgery tego typu są popularne od kilku lat w Stanach Zjednoczonych. Swój oryginalny, intensywny smak zawdzięczają głównie, choć nie tylko glutaminianowi sodu, który jest naturalnie zawarty w ich składnikach. Nie ma powodów do obaw - pomimo krążących anegdot, szerokie spektrum badań potwierdziło, że związek nie wywiera szkodliwego wpływu na zdrowie przy racjonalnej konsumpcji.
Przepis? Należy przyrządzić standardowego burgera wołowego zgodnie z wybranym przepisem (najlepiej z bułką, w której skład wchodzi mleko: patrz Portuguese-style roll), dodając następujące składniki w preferowanej przez siebie formie:
a)
Burgery tego typu są popularne od kilku lat w Stanach Zjednoczonych. Swój oryginalny, intensywny smak zawdzięczają głównie, choć nie tylko glutaminianowi sodu, który jest naturalnie zawarty w ich składnikach. Nie ma powodów do obaw - pomimo krążących anegdot, szerokie spektrum badań potwierdziło, że związek nie wywiera szkodliwego wpływu na zdrowie przy racjonalnej konsumpcji.
Przepis? Należy przyrządzić standardowego burgera wołowego zgodnie z wybranym przepisem (najlepiej z bułką, w której skład wchodzi mleko: patrz Portuguese-style roll), dodając następujące składniki w preferowanej przez siebie formie:
a)
#gotujzwykopem #pieczzcurly #foodporn
@jazuu: ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@zarazkowy: @MaupoIina: @Saute: zapraszam, zostały jeszcze jakieś 2 porcje ale nie mam już wafelków :)