Aktywne Wpisy
dr3vil +288
Główna została przejęta przez PiSowskie szury (nie odróżniam ich od konfederackich, bo narracja ta sama), które kiedyś powszechnie wyjaśniane, wyśmiewane i minusowane lądowały tam gdzie ich miejsce - na dnie znaleziska. W pewnym momencie trend się odwrócił.
W mojej osobistej obserwacji nastąpiło to jakoś niedługo po wyborach. A jako przyczynę widzę - ale to tylko przypuszczenia - ogólne rozluźnienie i powszechną radość z faktu odsunięcia PiSu od władzy. Po sobie widzę, że
W mojej osobistej obserwacji nastąpiło to jakoś niedługo po wyborach. A jako przyczynę widzę - ale to tylko przypuszczenia - ogólne rozluźnienie i powszechną radość z faktu odsunięcia PiSu od władzy. Po sobie widzę, że
OCIEBATON +232
#izrael
Łatwo teraz zobaczyć ilu wykopkow ma płacone żeby lizać dupe Żydów XD
Zabili 7 osób z konwoju humanitarnego? Oj, zdarza się. To dlatego że Hamas coś tam coś tam
A w ogóle to jesteś ruska onuca i antysemita nara
Łatwo teraz zobaczyć ilu wykopkow ma płacone żeby lizać dupe Żydów XD
Zabili 7 osób z konwoju humanitarnego? Oj, zdarza się. To dlatego że Hamas coś tam coś tam
A w ogóle to jesteś ruska onuca i antysemita nara
Są to smaczne, delikatne bułeczki, odrobinę przypominają w smaku cmentarne obwarzanki, wzbogacone o czosnek i cebulkę. Pierwotnie miały to być chlebki naan, ale trochę nie są do nich podobne. :P Zatem przystąpmy do przepisu! Do dzieła!
Składniki:
* ok. 320g mąki tortowej
* saszetka drożdży instant
* pół szklanki mleka
* łyżeczka soli
* dwie łyżki cukru domowego / glukozy
* łyżka oliwy z oliwek
* 4 ząbki czosnku
* cebula
Ciasto:
Do miski wsypujemy mąkę, mieszamy z drożdżami, dodajemy sól, cukier, przeciskamy DWA ząbki czosnku przez praskę i dodajemy do mikstury i zalewamy wszystko mlekiem. Ciasto urabiamy dobre 10 a najlepiej co najmniej 20 minut, tak by się stało delikatne. Ciasto dzielimy na pięć lub sześć części, zależnie od tego jak duże chcemy placki uzyskać, po czym formujemy je podobnie jak mini pizzę, czyli okrągłe,
boki wypukłe, środek wklęsły.
Góra:
Cebulę i pozostały czosnek drobno kroimy i prószymy na górę ciast.
Pieczenie:
Rozgrzewamy piekarnik z kamieniem do pizzy (jeśli nie posiadasz kamienia do pizzy, możesz wykorzystać blachę do pieczenia, a jeśli nie posiadasz piekarnika to możesz usmażyć na dowolnym kamieniu na dworze) na 250 stopni, po czym zmniejszamy do ok. 160 i tę temperaturę utrzymujemy. Kładziemy na kamień placki (ostrożnie, to miękkie, trzeba uważać by nie wypadła cebula) i pieczemy tak by się porządnie zarumieniły, a to może trwać nawet do 20 minut.
W przepisie podałem dokładnie tyle czosnku i cebuli ile widać na zdjęciu. Na przyszłość zamierzam podwoić ilość zarówno cebuli oraz czosnku na górze.
Tak czy siak, rodzinka się zajada, wyszło pyszne. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gotujzwykopem #jedzenie #radegprzepisy