Wykop.pl Wykop.pl
  • Główna
  • Wykopalisko135
  • Hity
  • Mikroblog
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
Zaloguj się

Popularne tagi

  • #ciekawostki
  • #informacje
  • #technologia
  • #polska
  • #swiat
  • #motoryzacja
  • #podroze
  • #heheszki
  • #sport

Wykop

  • Ranking
  • Osiągnięcia
  • FAQ
  • O nas
  • Kontakt
  • Reklama
  • Regulamin
CookMagazine
Profil firmowy

CookMagazine

Dołączył 9 lat i 4 mies. temu
  • Obserwuj
  • Akcje 586
  • Znaleziska 15
  • Mikroblog 571
  • Obserwujący 20
  • Obserwowane 17
  • Dodane (51)
  • Komentowane (139)
  • Plusowane (381)
Mithrindil
Mithrindil
27.12.2016, 23:43:05
  • 1
Hej Mirki spod #gzw #kuchnia - szukam inspiracji na romantyczną kolację we dwoje. Wieczór ma być włoski więc mile widziane coś z tego regionu. Najlepiej jak da się przygotować w max 60 minut więc lepienie ravioli raczej odpada. Jedyne co mi przyszło do głowy to Canneloni z mięsem albo z ricottą i szpinakiem. Tyle że to nic specjalnego plus wizualnie może kuleć. Może jakiś makaron z super sosem?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

CookMagazine
CookMagazine 28.12.2016, 12:14:22
  • 1
@Mithrindil: kremowe ristotto podane z dobrym białym winem zawsze jest na propsie :) gnocchi wprawdzie jest nieco pracochłonne, ale podane z masłem szałwiowym rozwala system. jeśli masz dostęp do świeżych owoców morza, to może mule? bardzo prosto się je robi, produkt sam się broni :). może grossini jako przekąska do wina lub aperol spritza? dobrze sprawdzi się też jakaś mini deska serów, oliwek, etc. na deser pyszna panna cotta (bo
  • Odpowiedz
CookMagazine
CookMagazine 28.12.2016, 12:22:52
  • 0
@Mithrindil: bardzo prosto się je robi: 100 g masła rozpuszczasz w rondelku, dodajesz posiekany czosnek (ze 2 ząbki), chwilę smażysz, dodajesz listki z jednej doniczki szałwii (w każdym sklepie z ziołami w tych małych doniczkach), do tego odrobinę soli i pieprzu, znowu chwilkę smażysz i dodajesz gnocchi :). no i ofkoz dobrze by było posypać odrobiną parmezanu całość już na talerzu. :)
  • Odpowiedz
CookMagazine
CookMagazine 28.12.2016, 12:24:31
  • 0
@Mithrindil: ach no i prosecco jest bardzo romantiko! ale skoro będziesz robił aperol spritz, to pewnie już je przewidziałeś :) trzymam kciuki!
  • Odpowiedz
moby22
moby22
27.12.2016, 19:14:20
  • 1
Mirasy, dajcie mi proszę jakiś przepis na zajebistą sałatkę, ale żeby nie trzeba było się natrudzić fest i dało radę ją zrobić w 45-60 min. Muszę coś zrobić na Sylwestra. Fajnie by było, gdyby była najlepsza z wszystkich, które się pojawią na imprezie. #gzw #kuchnia
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

CookMagazine
CookMagazine 28.12.2016, 11:55:50
  • 0
@moby22: mega prosta i szybka: szpinak, gruszka, orzechy włoskie, ser pleśniowy i pestki granatu. pięknie wygląda, nawet jak długo stoi na stole. albo jej bardziej pracochłonna wersja z grillowanymi na patelni grillowej gruszkami. om nom.
pyszna też jest sałatka z rukolą, pieczonymi burakami i serem kozim z redukcją balsamiczną.
  • Odpowiedz
CookMagazine
CookMagazine 27.12.2016, 12:39:00
  • 19
Surowe batony kokosowe - bez pieczenia, zdrowe i szybkie. Nom (ʘ‿ʘ).
#jedzenie #gzw #gotujzwykopem #foodporn #weganizm #wegetarianizm

http://cookmagazine.pl/surowe-batony-kokosowe/2/
CookMagazine - Surowe batony kokosowe - bez pieczenia, zdrowe i szybkie. Nom (ʘ‿ʘ).
...

źródło: comment_FbyufeMMySSjZqs1TAE7vbDslZ0y7rOk.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

CookMagazine
CookMagazine
Autor
27.12.2016, 13:25:04
  • 0
@matra: Jest zajebiście smaczne, potwierdzam :).
Jednak jak nie masz pod ręką robota, to dzięki olejowi i syropowi przy mieszaniu wszystko sklei się tak, jak ma się skleić (ʘ‿ʘ).
  • Odpowiedz
CookMagazine
CookMagazine
Autor
27.12.2016, 13:31:56
  • 0
@matra: ja blender (robot :D) mam, ale nie każdy ma :) więc opcja mieszania łyżką w misce też się czasem może zdarzyć.
  • Odpowiedz
matisiarz1
matisiarz1
21.12.2016, 22:02:29 via Android
  • 4
Też lubicie chleb w jajku z keczupem?
#pytanie #jedzenie
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

CookMagazine
CookMagazine 22.12.2016, 13:37:48
  • 1
@matisiarz1: do jajka troszkę kardamonu i później z syropem klonowym! (ʘ‿ʘ)
  • Odpowiedz
Ania_niet
Ania_niet
21.12.2016, 14:21:22
  • 8
#gotujzwykopem #swieta #gotowanie
Wczoraj przerobiłam aż 2 kg śledzi i zrobiłam moje ulubione które już czekają na Wigilię.
Od lewej:
- śledzie w zalewie octowej o lekko słodkim smaku: http://nietylkopasta.pl/sledz-marynowany-occie/. Polecam podać te śledzie na konfiturze z cebuli: http://nietylkopasta.pl/sledz-konfiturze-cebuli/
- śledzie pikantne z chilli i suszonymi pomidorami: http://nietylkopasta.pl/sledz-pikantny-z-chilli-i-suszonymi-pomidorami/
- śledzie w kiszonych cytrynach: http://nietylkopasta.pl/sledzie-kiszonych-cytrynach/
Ania_niet - #gotujzwykopem #swieta #gotowanie 
Wczoraj przerobiłam aż 2 kg śledzi i ...

źródło: comment_cLVs9hzLvKfBChwJcIzOsNpPmafO6C3n.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

CookMagazine
CookMagazine 21.12.2016, 15:29:58
  • 1
@Ania_niet: śliczne zdjęcie (ʘ‿ʘ)
  • Odpowiedz
S.....h
S.....h
konto usunięte 19.12.2016, 14:59:37
  • 2
@CookMagazine: dałem wam obserwuj ale wcale nie dlatego że wygrałem coś u was tylko dlatego że zobaczyłem wasze wpisy i nawet spk się wydajecie, nie s---------e tego
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

CookMagazine
CookMagazine 19.12.2016, 15:36:41
  • 0
aww! doceniamy (ʘ‿ʘ)
  • Odpowiedz
CookMagazine
CookMagazine 19.12.2016, 14:34:28
  • 9
Mamy wyniki naszego książkowego #rozdajo! Było tutaj.

Jest nam cholernie miło, że plusik został kliknięty aż tyle razy! (ʘ‿ʘ)
#gotowanie #gotujzwykopem #ksiazki #gzw #jedzenie #foodporn

Mirkiem, który zwyciężył w
CookMagazine - Mamy wyniki naszego książkowego #rozdajo! Było tutaj.

Jest nam chol...

źródło: comment_RY2ufSiFhjFkliIqEC0vzjTuWRJid8hX.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

CookMagazine
CookMagazine
Autor
19.12.2016, 14:44:38
  • 1
@SlavomirBorevich: to też masz plusika, odwdzięczamy się !( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
CookMagazine
CookMagazine
Autor
19.12.2016, 14:53:48
  • 0
@SlavomirBorevich: kurcze, a ja nadal wierzyłam, że każdy plus na mirko jest szczegółowo przemyślany :D. w sumie jak współlokatorka trochę poczyta, to może i coś ugotuje dla wszystkich :)
  • Odpowiedz
CookMagazine
CookMagazine
Autor
19.12.2016, 14:56:47
  • 0
@SlavomirBorevich: pasztet zawsze spoko (ʘ‿ʘ)
  • Odpowiedz
CookMagazine
CookMagazine 18.12.2016, 14:11:00
  • 2346
Czołem!
Z przyjemnością przygotowaliśmy kolejne #rozdajo (ʘ‿ʘ)

Mamy dla Was zestaw książek kulinarnych, składający się z pięciu pozycji:
"Kuchnia Toskańska" Piotra Adamczewskiego
"Kuchnia Dwudziestolecia. Co i
CookMagazine - Czołem! 
Z przyjemnością przygotowaliśmy kolejne #rozdajo (ʘ‿ʘ)

Ma...

źródło: comment_dEErfw2NO9IHLymYhrnxOuF6n4UIffG9.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

CookMagazine
CookMagazine
Autor
18.12.2016, 14:33:29
  • 3
@ImeNs: (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
  • Odpowiedz
CookMagazine
CookMagazine
Autor
18.12.2016, 18:40:41
  • 1
@damnhard: następnym razem (ʘ‿ʘ)
  • Odpowiedz
CookMagazine
CookMagazine
Autor
18.12.2016, 18:48:05
  • 1
@izawoj: ja również mam kilka takich, z których nie skorzystałam (jeszcze), ale mają tak piękne zdjęcia, że aż żal nie kupić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
CookMagazine
CookMagazine
Autor
19.12.2016, 14:23:34
  • 0
@Patermantis: najgorzej (╯︵╰,)
  • Odpowiedz
CookMagazine
CookMagazine 12.12.2016, 11:29:41
  • 21
Shakshuka to tak w skrócie najlepsza szama na ciężki poranek, kaca i właściwie każdy humor ( ͡º ͜ʖ͡º).
#jedzenie #foodporn #gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #gzw

http://cookmagazine.pl/shakshuka/2/
CookMagazine - Shakshuka to tak w skrócie najlepsza szama na ciężki poranek, kaca i w...

źródło: comment_OsBO8uOWMHWRaYF6i0oBhbrSjxCJ5ZaS.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

CookMagazine
CookMagazine
Autor
12.12.2016, 11:52:12
  • 1
@Dibhala: ten przepis zajmuje tyle, ile ugotowanie makaronu, więc nawet największe lenistwo nie powinno Ci przeszkodzić (ʘ‿ʘ). szczególnie, jak będziesz cichutko do siebie szeptać "dasz radę Dibhala, dasz radę..."
  • Odpowiedz
CookMagazine
CookMagazine
Autor
12.12.2016, 12:02:14
  • 4
@Dibhala: oj wierz mi, że zdaję sobie sprawę :D. jednak szamka zawsze zrobi dobrze, ruszy te zapyziałe wnętrzności :).
  • Odpowiedz
CookMagazine
CookMagazine
Autor
15.12.2016, 08:35:58
  • 0
@sradam: też ładna i smakowita (ʘ‿ʘ)
  • Odpowiedz
CookMagazine
CookMagazine 09.12.2016, 11:05:31
  • 13
Kurczak pieczony w aromatycznej marynacie + chrupiące ziemniaki. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dobre to jest!
#foodporn #gotujzmikroblogiem #gotujzwykopem #jedzenie

http://cookmagazine.pl/jednogarnkowy-kurczak-z-ziemniakami/2/
CookMagazine - Kurczak pieczony w aromatycznej marynacie + chrupiące ziemniaki. ( ͡° ...

źródło: comment_lyBwe39LWgeQh2SjNDnt6V4W9imJWnvm.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

CookMagazine
CookMagazine
Autor
09.12.2016, 14:59:28
  • 0
@citra: A próbowałeś kiedyś pieczonego czosnku, bo chyba nie ( ͡º ͜ʖ͡º)?
Upiecz ząbki czosnku i wyciśnij wnętrze na jakiekolwiek mięso lub nawet pieczywo, to sam zobaczysz, czemu warto.
  • Odpowiedz
  • <
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Strona 4 z 7
  • >
  • http://www.cookmagazine.pl
  • redakcja@cookmagazine.pl
  • Facebook
  • Instagram

Osiągnięcia

  • Rocznica
    od 20.07.2022

    Rocznica
  • Mikroblogger
    od 27.06.2017

    Mikroblogger

Wykop © 2005-2025

  • O nas
  • Reklama
  • FAQ
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies
  • Hity
  • Ranking
  • Osiągnięcia
  • Changelog
  • więcej

RSS

  • Wykopane
  • Wykopalisko
  • Komentowane
  • Ustawienia prywatności

Regulamin

Reklama

Kontakt

O nas

FAQ

Osiągnięcia

Ranking