"Śmieciowe" jedzenie zwiększa ryzyko poważnych chorób. Niepokojące wyniki
Spożywanie ultraprzetworzonej żywności zwiększa ryzyko zachorowania na raka - wynika z badań opublikowanych w uznanym czasopiśmie naukowym British Medical Journal. Może też doprowadzić do chorób serca, cukrzycy typu II czy nawet mieć wpływ na przedwczesną śmierć.
starnak z- #
- #
- #
- #
- 210
- Odpowiedz
Komentarze (210)
najlepsze
No fajny mem. Tyle, że w tym po prawej prawie nigdy nie jest podawana ta niezdrowa puszysta bułka co po lewej np. w mcdonald.
Nie ma co się oszukiwać, te jedzenie to kompletny syf. Sam to często jem, bo mi smakuje, ale nie staram się tego usprawiedliwiać na siłę.
Bo jeśli w przypadku względnie zdrowego człowieka bez naleciałości genetycznych to ryzyko np. rośnie z 0,001% do 0,002%, to sorry, ale nie ma to żadnego znaczenia.
Pochowałem zdrowo żyjącego przyjaciela, który "syfu nie jadał", więc szczerze mówiąc mam #!$%@? na tego typu rewelacje. Jem fast foody 2-3 razy w miesiącu i zwisa mi to kompletnie.
Dopóki mam metabolizm, który pali to
¯\(ツ)/¯