"Śmieciowe" jedzenie zwiększa ryzyko poważnych chorób. Niepokojące wyniki
Spożywanie ultraprzetworzonej żywności zwiększa ryzyko zachorowania na raka - wynika z badań opublikowanych w uznanym czasopiśmie naukowym British Medical Journal. Może też doprowadzić do chorób serca, cukrzycy typu II czy nawet mieć wpływ na przedwczesną śmierć.
starnak z- #
- #
- #
- #
- 210
Komentarze (210)
najlepsze
Wysoko przetworzone jedzenie = nowotwory !
Smacznego.
@FOTEL: Jakby nie patrzeć – pieczywo również. Wszystko, co nie rośnie na polu / nie biega po lesie, a co trafia do naszego żołądka, jest w pewnym sensie wysoko przetworzone. Wszystko rozbija się o granicę pojęcia „wysoko”, która dla każdego jest inna. Dla jednych zmiana postaci rośliny, wymieszanie (tego co uzyskamy) z innymi składnikami, a następnie poddanie wysokiej temperaturze, jest już
Zachęcam do zapoznania się z tematem jeśli kogoś interesuje zdrowie (a własne zdrowie powinno interesować wszystkich) i do przeczytania ciekawej książki "Good calories, bad calories" - popełnił ją Gary Taubs.