"Śmieciowe" jedzenie zwiększa ryzyko poważnych chorób. Niepokojące wyniki
Spożywanie ultraprzetworzonej żywności zwiększa ryzyko zachorowania na raka - wynika z badań opublikowanych w uznanym czasopiśmie naukowym British Medical Journal. Może też doprowadzić do chorób serca, cukrzycy typu II czy nawet mieć wpływ na przedwczesną śmierć.
starnak z- #
- #
- #
- #
- 210
- Odpowiedz
Komentarze (210)
najlepsze
@washingtonplx: w sensie że przez bakterie kwasu mlekowego? Jakie przetwarzanie tam jeszcze zachodzi? Jogurty bez cukru są zaliczane do zdrowych produktów chyba że nie trawisz laktozy
@fyttt6: a rób sobie co chcesz, nie ma przymusu
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
@yahoomlody: A gdzie kompocik? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@jasmina-grygiel:
Tak na prawdę prawie 100% żarcia produkowana jest masowo na nawozach i pestycydach / antybiotykach i należy kontrować wszystko na całego antyOksydantami i zdrowymi tłuszczami Krótkie smażenie chudego mięsa zdecydowanie nie jest niezdrowe w porównaniu do wysokoPrzetworzonego albo w ogóle do niejedzenia mięsa Zdrowe ciastko keto można sobie samemu zrobić z izolatu
Zawsze możesz polać masłem migdałowym na zimno wtedy 2 tłuszcze ze sobą będą konkurować o dostępność i częściowo znosi niezdrowotność