"Śmieciowe" jedzenie zwiększa ryzyko poważnych chorób. Niepokojące wyniki
Spożywanie ultraprzetworzonej żywności zwiększa ryzyko zachorowania na raka - wynika z badań opublikowanych w uznanym czasopiśmie naukowym British Medical Journal. Może też doprowadzić do chorób serca, cukrzycy typu II czy nawet mieć wpływ na przedwczesną śmierć.
starnak z- #
- #
- #
- #
- 210
Komentarze (210)
najlepsze
To ile lat zajęło "amerykańskim" naukowcom dojście to tych przełomowych wniosków?
@starnak: He,he, aby łatwiej było odsiać spam, he,he.
jedzenie[numerkierunkowymiasta]
@Kot_w_butach7: A jakie produkty mogą być mega przetworzone.
@rafal-hard: glukozowo-fruktozowy, nieuku.
@rafal-hard: amoniakalno-siarczynowy, nieuku.
In the meantime
https://next.gazeta.pl/next/7,172392,27972577,przerazajacy-raport-nik-o-zywnosci-najwiecej-salmonelli-w-ue.html
@sirdam: No pacz pan… Ja w czasie wakacji to staram się jednak zjeść coś dobrego (naturalnego dla odwiedzanego regionu), np. owoce morza (jak tydzień temu na Malcie), a nie wpieprzać fast foody. Ale ja też truskawki cukrem posypuję, więc… ( ͡° ͜ʖ ͡°)