Do Biedronki dojechał cukier trzcinowy z Portugalii. Jest tańszy niż z buraka.
Choć na świecie produkuje się więcej cukru trzcinowego niż tego z buraków cukrowych, w Polsce cukier rafinowany z trzciny cukrowej to rzadki widok na półkach. W dodatku, według etykiet cenowych, portugalski cukier jest tańszy niż polski.
runnerrunner z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 181
Komentarze (181)
najlepsze
Cukier – niezależnie od barwy (biały vs brązowy), surowca, z którego go wytworzono (burak cukrowy vs trzcina cukrowa) czy nawet procesu
Strasznie niepraktyczne rozwiązanie, żeby samo opakowanie tyle ważyło.
@iryss: raczej, żeby go odróżnić od zwykłego. Nadal jest grupa ludzi ktorzy wierza, ze jest zdrowszy///
https://www.coop.ch/de/lebensmittel/vorraete/grundnahrungsmittel/mehl-zucker/kristallzucker-rohrzucker/prix-garantie-feinkristallzucker/p/6582329?context=search
prawie jak z węglem
Jak mlody i glupi bylem, to tyle cukru sypalem, ze sie rozpuscic nie chcial i cukrzane bagno na dnie szklanki plywalo. Z dnia na dzien w ogole przestalem uzywac cukru do slodzenia wszystkiego co da sie zrobic bez niego