Do Biedronki dojechał cukier trzcinowy z Portugalii. Jest tańszy niż z buraka.
Choć na świecie produkuje się więcej cukru trzcinowego niż tego z buraków cukrowych, w Polsce cukier rafinowany z trzciny cukrowej to rzadki widok na półkach. W dodatku, według etykiet cenowych, portugalski cukier jest tańszy niż polski.
runnerrunner z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 181
Komentarze (181)
najlepsze
... więc albo ten trzcinowy jest "oszukany u nas" (skoro ma tą samą wartość odżywczą), albo rzeczywiści jest mniej słodki
mniej słodki zużyjesz szybciej więc wyjdzie drożej niż z buraka
Mieszkam w uk, tu zazwyczaj jest trzcinowy, który jest biały i ma 400kcal na 100g.
Brązowy jest po prostu zabarwiony melasą i nie jest wcale zdrowszy.
Może nie jest to mega-super alternatywa do cukru ale jak ktoś używał do tej pory cukru TYLKO do słodzenia herbaty to serio - jedna "jebutna" pastylka tego asparamu na szklankę w zupełności wystarczy. Dla mnie 2 pastylki to już robi się tzw "ulepek" i nie byłem w
A najlepiej erytrytol :)