Piekarnie rzemieślnicze w coraz trudniejszej sytuacji. "Żyjemy w lęku i stresie"
![Piekarnie rzemieślnicze w coraz trudniejszej sytuacji. "Żyjemy w lęku i stresie"](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_1664664221MbGB7twGVjukmkok1WhuID,w300h194.jpg)
Ich wypieki przygotowywane są z ogromną starannością i sercem. Nie ma tu mowy o masowej produkcji. Każdy bochenek chleba wytwarzany jest ręcznie, nierzadko przez kilkanaście godzin. Piekarnie rzemieślnicze są jednak w coraz gorszej sytuacji. Wszystko przez rosnące ceny surowców i źródeł...
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 221
- Odpowiedz
Komentarze (221)
najlepsze
Tak samo lody
Wszystko to dla tego samego klienta który używa myszki gamingowej i słucha hip-hopu przez kable audiofilskie
Bo to jest tak ze wszystkim
Jak widze,ze cos tradycyjne,robione stara metoda czy jakikolwiek tego typu kit marketingowy- to juz wiem,ze to bedzie kit.
Ale za to drogi
a DWA:
piekarnik na prąd. mam PV . koszt "ciepła" 0 PLN.
zasoby ? ze sklepu, pewnie w podobnej cenie jak hipster rzemyslnik
a 3. domyślam się ze oczywiście są zrzeszeni w cechu ?
XD
No to tak...
W '12-'14 roku w Almie (jak jeszcze istniała) chleby kosztowały od najtanszego, od bodaj 8zl do 20 z hakiem.
Szczerze, wolałem kawałek takiego droższego na wagę z Almy niż bochenek z biedry ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A z innej beczki, kto teraz cheb je ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dziekuję bardzo, wolę już zwykłą cukiernie i chleb z biedry.
Takie hasła reklamowe które nijak mają się do rzeczywistości bo niejednokrotnie to wszystko jest robione na masówkę której tradycyjność i rzemieślniczość nie dała by rady