Piekarnie rzemieślnicze w coraz trudniejszej sytuacji. "Żyjemy w lęku i stresie"
![](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_1664664221MbGB7twGVjukmkok1WhuID,w300h194.jpg)
Ich wypieki przygotowywane są z ogromną starannością i sercem. Nie ma tu mowy o masowej produkcji. Każdy bochenek chleba wytwarzany jest ręcznie, nierzadko przez kilkanaście godzin. Piekarnie rzemieślnicze są jednak w coraz gorszej sytuacji. Wszystko przez rosnące ceny surowców i źródeł...
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 221
Komentarze (221)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
" U mnie podobnie. Kiedyś problem był jakąkolwiek cenę podnieść czy urealnić nawet. Ile to razy tłumaczyłem się klientom że po przeliczeniu cenników coś zdrożało kilka% (a co inne staniało). Teraz jest nowy cennik co 1-2 miesiące, nikt już nie pyta dlaczego w czerwcu płacił mniej. Wbrew pozorom mniej nerwów."
lub przestanie byc na nie ludzi stac
to tylko teoria a w praktyce niema dobr ktorych nieda zie zastapic poza powietrzem i woda
Ostatnio zacząłem piec chleby sam i jestem zadowolony, wiem ze na to trzeba mieć czas, chociaż taki żytni na zakwasie to 10minut roboty a smak jak z rzemieślniczej piekarni i po wliczeniu kosztów prądu i maki jeden chleb z foremki to 3zl, pieke 2-3 chleby i
Po za tym co to za porównanie marketowy chleb pszenny zwykły vs małej firmy żytni na zakwasie... czemu zawsze ludzie porównują najtańsze do najdroższych lol... żeby teza się zgadzała, a tu jest mega czynników...
markety też mają dużo lepsze i droższe chleby, coś pomiędzy, i nadal tańsze niż "rzemieślnicze"
market może mieć taniej, bo to hurtowy odbiorca
u
dawno większej glupoty nie przeczytałem xD
ten pismak = debil