Mam dość starą gofrownicę firmy Dezal i z doświadczenia wiem że jak się przygotuje nieodpowiednie ciasto to i gofry potrafią wyjść gumowate. Dodatkowo ważny jest też docisk obu elementów pokrywy. W moim przypadku sam ich ciężar nie wystarczy gdy ciasto rośnie. Używam do tego celu klucza francuskiego ściskając obie rączki do siebie. Śmiesznie to wygląda ale ważne że działa niezmiennie od kilkunastu lat. Nowsze gofrownice widzę że posiadają system zamykania pokrywy za
Czyżby autor kupił wadliwą gofrownicę? No bez jaj, widywałem takie za 40 zł co wypiekały lepsze gofry. Na patelni bym to lepiej zrobił, coś tu jest ewidentnie nie tak. Wiadomo, słabsza moc to zawsze gumowce, ale to co tu widzę to przesada, moja stara gofrownica miała z 800W jak nie mniej i takiego klejucha to by zrobiła jakbym ją nagrzał, wyjął z prądu i nalał ciasta.
XD jak mialem #!$%@? przepis to gofry wychodziły gumowe jak ogarnalem ze należy dodać smalcu a nie zadnego oleju i trochę dłużej piec na bardzkiej rozgrzanej gorfrownicy to wychodzą nic nie inne niż z budki nad morzem ale trochę to zajmuje i nie bardzo się chce ale dać się da ;)
Komentarze (231)
najlepsze
https://innpoland.pl/160689,ceny-nad-baltykiem-na-wakacje-2020-ile-kosztuje-jedzenie-spanie-toaleta
źródło: comment_1596842364HPSGICme3zGaOvVGxEkts7.jpg
Pobierzźródło: comment_1596888027Z66ois3qhlTyu8WOQX2fVh.jpg
Pobierz