Podobnie jest z pizzą, większość ludzi szuka w nieskończoność idealnego przepisu na pizzę, a tak naprawdę sekret tkwi w piecu. Dobrej pizzy nie da się zrobić w zwykłym piekarniku domowym gazowym czy elektrycznym. Pizza musi się piec w temperaturze nie osiągalnej dla takich urządzeń, i musi piec się bardzo krótko. Potrzebne są temperatury rzędu 400 stopni C. Są takie piece elektryczne domowe do wypieku pizzy, koszt około 600-800zł wtedy ciasto wychodzi idealne.
@droid43210: 100% racji. Wszyscy co komentuja przeciwnie nie maja pojecia o pieczeniu pizzy a ciasto pewnie walkiem atakuja i nic zlego w tym nie widza
U mnie gofry tuż po upieczeniu są mega chrupkie i fajne, tyle że po takich 3 godzinach to zostaje z tego gumowaty flak, da się coś z tym zrobić czy tak jest ze wszystkimi?
@pkrr: proponuję wyłożyć na kratkę każdy pojedynczo (ja używam takiej podstawki do zapiekania w mikrofalówce), nie kłaść jeden na drugim jak są gorące.
Co sądzicie o Breville DuraCeramic VST072. Ja się pokusiłem na dezal z electro i trafiłem na taki z kompnietym termostatem. Ciągle mi paliły gofry. Walka o zwrot hajsu. Tak sobie wspmniam średnio tamten czas. Ten breville ma wyciągane ceramiczne wkłady więc łatwiej czyścić niby dobre oceny zbiera choc ma mniejsza moc.
Komentarze (231)
najlepsze
@droid43210: zdecydowanie wolę pizzę z dobrego ciasta upieczoną w domowym piekarniku na kamieniu niż ciasto z byle czego z pieca do pizzy.
Naleśniki tez dobre, ale gofry to gofry ;)
@AnonBiznesmen: Nie ubija bo nie żyje od 25 lat - zginął w wypadku samochodowym gdy miałem 10 lat, ale dziękuję za troskę i pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora