Napompowane pieczywo z marketów wciąż na topie. Prawdziwy chleb tylko z piekarni
Sprzedaż pieczywa spada, a tradycyjnym piekarniom trudno wygrać walkę z supermarketami. Duże sieci serwują odpiekany chleb z ciasta głęboko mrożonego, pełen polepszaczy. Właściciel rodzinnej piekarni przestrzega.
MoneyPL z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 318
- Odpowiedz
Komentarze (318)
najlepsze
Akurat dla przykładu piekarnia w Auchan Komorniki [POZ] robi niezłe pieczywo, w wielu przypadkach to kupione od małych piekarni to przy tym gówno ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Sam pięke w domu chleb ale łatwiej trafić na barwione gówno w małej piekarni niż w Lidlu
@zapinio: To czemu producent nie załatwi sobie do tego atestu soli spożywczej (która jest droższa - na tym przecież polegał przewał w aferze solnej), tylko sprzedaje tanio jako odpad?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Zakwas_chlebowy
"Ciasto, z którego ma być wypiekany chleb żytni, wymaga przeprowadzenia procesu
Komentarz usunięty przez moderatora
Skoro coś jest mrożone, to chyba dobrze, bo nie musi być nafaszerowane konserwantami.
Co dalej? Zaczniemy wykladać poddasza azbestem?
Zgodnie z prawem (przynajmniej tym ustalonym z udziałem amerykańskiego USDA), aby nazwać produkt solą kuchenną, musi zawierać minimum 95% chlorku sodu. 1% to woda, 1% popiół (ash), a reszta to śladowe ilości innych związków mineralnych. Sól to sól. Chlorek sodu. Najprostszy związek mineralny. Nie ma w tym żadnej magii. Nie dajcie sobie robić
Myslę, że wielu z Was, mieszkających w Polsce nie zdaje sobie sprawy z tego jaki macie pod nosem skarb.
Mieszkam w UK i tutaj z porządnym chlebem jest masakra. Po prostu nie ma dobrego chleba a wierzcie mi, że przez te wszystkie lata sprawdziłem wszystkie możliwe opcje z
Nie ma. Jak to nie ma? No ludzie rano wykupili musi pan przychodzić przed 8. A kiedy będą nowe? Jutro.
Lidl welcome to, cyk bułki.