Napompowane pieczywo z marketów wciąż na topie. Prawdziwy chleb tylko z piekarni
![Napompowane pieczywo z marketów wciąż na topie. Prawdziwy chleb tylko z piekarni](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_GbgIhYeUzRypSfWEnnTPEj8rWacx6ImM,w300h194.jpg)
Sprzedaż pieczywa spada, a tradycyjnym piekarniom trudno wygrać walkę z supermarketami. Duże sieci serwują odpiekany chleb z ciasta głęboko mrożonego, pełen polepszaczy. Właściciel rodzinnej piekarni przestrzega.
![MoneyPL](https://wykop.pl/cdn/c3397992/MoneyPL_fuBbvhJuPi,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 318
Komentarze (318)
najlepsze
Tutaj autorka bloga pofatygowała się i zapytała Lidl o skład pieczywa:
http://weganizmpraktyczny.blogspot.com/2015/04/chlebowa-notka-czyli-troche-o.html?m=1
W pojedynczych produktach można znaleźć pojedyncze składniki,
BREAKING NEWS!!!1111
pan przedsiębiorca mówi, że jego produkt jest dobry, a ten od konkurencji niedobry
szok i niedowierzanie
@afc85: zapomniałeś o kapitalikach, pogrubieniach i wykrzyknikach ;)
SZOK I NIEDOWIERZANIE!!!
źródło: comment_VnTyJGvjS156l7u9PgWP79ibsyBUl26l.jpg
PobierzFajnie by było zjeść prawdziwy ciepły chlebek, ale jak sam go sobie nie upieczesz to marne szanse żeby gdziekolwiek taki dostać.
To jest to samo co w tych marketach, tylko ciasto jest świeże, nie poddane chłodzeniu. Czyli tak naprawdę nie ma wielkiej różnicy z jedną- w piekarni, szczególnie tych franczyzowych wielokrotnie kupowałem pieczywo 2-3 dniowe. Takie dobre są te piekarnie...
Wolę pójść do auchana, tesco czy lidla po pieczywo, bo przynajmniej mam świeże...
I takie małe sprostowanie-
Jak masz miejsce to się opłaca bardziej mieszać mąkę z wodą i drożdżami niż kupować gotowe ciasto, do tego mrożone.
I takie pieczywo NICZYM nie różni się od takiego z sieci piekarni. A małych piekarni, które same produkują swoje wypieki jest bardzo mało.
Chleb z mrożonego ciasta wcale nie musi zawierać tzw. polepszaczy, tak samo jak chleb z "rodzinnej piekarni" może je zawierać. Wystarczy przeczytać skład produktu - w przypadku chleba nic oprócz mąki, wody, drożdży i soli nie jest potrzebne.
Uuuu znawca.
źródło: comment_QQiZYlDUiK4qm5MOFSqWWkuof3HWmSxM.jpg
Pobierzźródło: comment_se1SecbvhYXCnt2N4R7en3QT0FNOexSH.jpg
Pobierzźródło: comment_ZJeMiqTNjwcdq8zvmsEGzyqRftNZVj1M.jpg
PobierzJeśli chodzi o chleb z "tradycyjnej" piekarni, to w pobliżu jest
@arkadiusz-dudzik: A ja tu widzę, że kolega motzno propsuje "wysoką" jakość chleba marketowego. Czyżby płacili za wpis? Czy też korpo już tak mocno weszło, że bronisz swojego pracodawcy w wolnych chwilach? Nikt tu nikogo nie straszy. Jak ktoś chce jeść mrożonki i chleby z gąbki to niech je, ale wychwalanie tutaj chemicznego jedzenia to robienie ludziom wody z mózgu. Robiłeś kiedyś chleb?
Bo ja tak i takiej gąbki, że możesz
Pisałem już w innym komentarzu - jedyne chleby jakie uważam za zdrowe to pełnoziarnisty chleb na prawdziwym zakwasie (mam na myśli
źródło: comment_vPZIz4CAEL0nYWI2OhQJGY1OCdY1ebm7.jpg
Pobierz