Napompowane pieczywo z marketów wciąż na topie. Prawdziwy chleb tylko z piekarni
Sprzedaż pieczywa spada, a tradycyjnym piekarniom trudno wygrać walkę z supermarketami. Duże sieci serwują odpiekany chleb z ciasta głęboko mrożonego, pełen polepszaczy. Właściciel rodzinnej piekarni przestrzega.
MoneyPL z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 318
- Odpowiedz
Komentarze (318)
najlepsze
@Prawysektor: ale jak będziesz miał tylko 1 rodzaj chleba, to nikt do Ciebie nie przyjdzie. Jak już jadę do piekarni te 2-3 kilometry to chciałbym kupić 2 rodzaje chleba i jakieś dobre bułki. Ja będę miał pojechać po 1 chleb, to stwierdzę (cytat) że "pier...lę to".
To taka rada biznesowa :)
Komentarz usunięty przez moderatora
Zwlaszcza na wyspach maja okropne pieczywo
Jadles
W Anglii jest okropny,niemal jak guma
Trochę taka przeośnięta kajzerka (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
TEŻ GIEPRAWDA. Te "prawdziwe" piekarnie to najczęściej przemysłowe piekarnie postgomułkowskie i licencyjne postgierkowskie, na które narzekali wasi dziadkowie (nawet na "zakopiański" narzekali, że bułka, nie chleb). TRADYCYJNY polski chleb by wam nawet nie smakował (sprawdzałem na narzekaczach).
"Duże sieci serwują odpiekany chleb z ciasta głęboko mrożonego"
No i co z tego? Pieczony a nie "odpiekany" - nawet nie wiecie, co to chleb odpiekany (kiedyś normalna domowa