Chleb - trudna prawda...
kupowany przez nas codziennie chleby wypełniony jest amylazą, dwutlenkiem chloru, propionianem wapniowym i L-cysteiną
![wrzsien83](https://wykop.pl/cdn/c3397992/wrzsien83_XDVaylHHfd,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- 27
kupowany przez nas codziennie chleby wypełniony jest amylazą, dwutlenkiem chloru, propionianem wapniowym i L-cysteiną
Komentarze (27)
najlepsze
Nawet drożdże nie są konieczne przy korzystaniu z naturalnego zaczynu lub zakwasu.
Oczywiście! BO DROŻDŻE JUŻ SĄ W ZACZYNIE I ZAKWASIE! (teraz kwestia czasu czy mamy że się jeszcze bardziej rozmnożyły czy dorzucamy więcej)
Pomija tekst o enzymach bo nic konkretnego z tego co koleś napisał czy wyczytałem oprócz tego że jeśli "ciastowy" spieprzy sprawę (brak rozciągliwości ciasta)
L-cysteina jest aminokwasem, na wielkiego Cthulhu...
Propanian wapnia nie jest szkodliwy, występuje naturalnie, a na dodatek brzydko pachnie - trzeba go stosować w małych ilościach.
Jaka to amylaza? Amylaza jest enzymem trawiennym. Strawiłby ten chleb raczej, niż miałby w czymś pomóc.
Pachnie mi pseudonauką, taką jak złogi kałowe, homeopatia, czy inne bzdury.
Po chlebie (i innych produktach) w którego składzie są konserwanty (słynne E dodatki) często mam
Komentarz usunięty przez moderatora
ten tekst jest chyba o tym niejadalnym paskudztwie
http://www.chlebpolski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=120&Itemid=85
http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/inne-wypieki/chleb-z-rodzynkami..html