Surströmming - szybki teścik.
Co tu dużo mówić, lubię nowe smaki:) Bez specjalnego przygotowania (poza ustawieniem stołu na dworze), bez scenariusza.
maurycy-kepa z- #
- #
- #
- #
- #
- 13
- Odpowiedz
Co tu dużo mówić, lubię nowe smaki:) Bez specjalnego przygotowania (poza ustawieniem stołu na dworze), bez scenariusza.
maurycy-kepa z
Komentarze (13)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Generalnie nie potrafią dobrze ryb marynować i stąd to całe g---o w ich wydaniu. Polski śledzik jest najlepszy na świecie, a pod względem przechowywania spokojnie dorównuje tym nordycko-fińskim.
W Norwegii prawie nikt tych ichnich g---o-śledzi nie kupuje. No chyba, że do jakiś tam potraf, bo to jest jak anchovie które dodajemy w mikro wielkościach do potrawy. Jak dałem Norwegowi do spróbowania polskiego śledzika z cebulką i śmietanką... to cham zeżarł prawie wszystko w czasie gdy ja musiałem opróżnić pęcherz. ;-)
A na początku tak się zarzekał, że nie lubi taka przyrządzonych ryb. Bo nie wiedział, że można je zrobić