Nie tylko ruskie – rodzaje pierogów w Polsce
W erze sushi i hummusa zapomnieliśmy trochę o naszym najlepszym daniu - pierogach. Na mazowszu pierogi z koniakiem, na kresach ze śledziem czy kurczakiem, na lubelszczyźnie z suszoną miętą. Polskie regionalne pierogi zdecydowanie są nadziewane z fantazją :)
mamkuchnie z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 76
Komentarze (76)
najlepsze
- Kto prosił ruskie?
- Nikt. Sami przyszli.
@nolnejm: i tylko ze śmietaną!
Polepić, ugotować i do zamrażarki. Później tylko odgrzać w gorącej wodzie i obiad w 10 minut :)
1. ziemniaki ugotowac i zmielic
2. twarog zmielic
3. polaczyc z ziemniakami
4. cebule obrac i podsmazyc
5. polaczyc z ziemniakami i twarogiem
6. dodac pieprz i sol
mam nadzieje, ze dotrze to do zakutych pal ze wszelkich "pierogarni", "restauracji", "wyrobow garmazerycjnych" itp
bo nie wazne, czy licza za ruskie 5 zl za