@qwiat: Najzwyklejszy jaki znalazłem to tylko długoziarnisty.
Zrobiłem dzisiaj chińskie z ryżem wg instrukcji szweda. Zalałem wody w propocjach 4 części wody na 3 ryżu. Wydawało mi się mało ale zostawiłem tak. Odstawiłem garnek na 45 min. Ryż po tym czasie zmienił się z półprzezroczystego twardego na biały kruchy. Włonczyłem ogien na pełno p$%@ę (⌐͡■͜ʖ͡■) i tak gotowało się pod przykryciem. Chyba
Ja podsmażam na oliwie cebulę i czosnek do zeszklenia, potem dodaję ryż, mieszam chwilę aż się zeszkli i dopiero zalewam gorącą wodą lub rosołem ( może być z kostki).Wychodzi super!
Komentarze (110)
najlepsze
Jedyny program kulinarny, który oglądam od deski do deski z pełną uwagą i bananem na gębie.
Fantaostyczny !
Zrobiłem dzisiaj chińskie z ryżem wg instrukcji szweda. Zalałem wody w propocjach 4 części wody na 3 ryżu. Wydawało mi się mało ale zostawiłem tak. Odstawiłem garnek na 45 min. Ryż po tym czasie zmienił się z półprzezroczystego twardego na biały kruchy. Włonczyłem ogien na pełno p$%@ę (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) i tak gotowało się pod przykryciem. Chyba
Ja podsmażam na oliwie cebulę i czosnek do zeszklenia, potem dodaję ryż, mieszam chwilę aż się zeszkli i dopiero zalewam gorącą wodą lub rosołem ( może być z kostki).Wychodzi super!
źródło: comment_LUXNO1U6Cyr72bFJ5oGrABg6b6vq4mXc.jpg
Pobierz