@Micjur: Moczy rece w wodzie, gdy oddziela kawalki, a innymi razami (gdy je ugniata) w mące. Bardziej mnie dziwi dlaczego do scianek mieszalnikow ono nie przylega mocno, teflonem sa pokryte czy jak?
@KochanekAdmina: W pewnym momencie na filmie widac jak duzy bochen ciasta z mieszalnika podnosi i ciasto samo odstaje od scianek tego mieszalnika (mam na mysli pojemnik, a nie samo mieszadlo) - to mnie zdziwilo.
@hahacz: W Piekarni Rzemieślniczej-Tradycyjnej w takiej w której ja pracowałem (pieć węglowy, wsadzanie do pieca chlebów drewnianą łopatą itd.) polepszacz był tylko i wyłącznie w bułkach których nie robiło się na mojej zmianie. Do chlebów nigdy nie było nic dosypywane. Tylko jeśli mam być szczery to ten chleb następnego dnia nie nadaje się do spożycia (no niby się nadaje, albo ja jestem cholernie wybredny). Więc jeśli następnego dnia chleb jest nadal
@piksel169: No mój dziadek lata temu był piekarzem i takie wypieki jakie on przynosił to ja dawno temu nie jadłem, tyle, że piekarze piekli dla siebie i o swoje wypieki najbardziej dbali no i piekarnie wtedy inaczej wyglądały, jeszcze te pączki i oranżady w szklanych butelkach które przynosił z pracy (lata dziewięćdziesiąte - piękne czasy), a tak na marginesie to ja ostatni zajebisty chleb gdzieś w polskich górach jadłem z 5
@gr3g: właśnie też doszedłem do tego samego wniosku - nawet na temat kopania rowu albo układania bruku można ciekawszy filmik nakręcić niż na temat informatyka/programisty :)
Hity
tygodnia
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Komentarze (161)
najlepsze
http://www.dailymotion.com/video/xj43uk_wiem-co-jem-chleb_lifestyle
Wykopany. Żeby takie ciekawe rzeczy leciały na TVN Style...
Po pierwsze trzeba pracowac o nieludzkich porach i to jest najwiekszy minus ;p