@Infantor: Pewnie idzie do razowego. Tak czy inaczej, taki zap%%#@#%, że ciężko uwierzyć, że tak się da robić na dłuższą metę, dzień w dzień. Straszne to życie jest.
@guitarmen: Na "polepszaczach", niestety, takie sa chleby. Zobacz sobie sklad tych chlebow (zwaz jednak, ze w UE nie ma obowiazku podawac skladu lub pelnego skladu chlebow, jak mozesz poczytac tutaj: http://www.sustainweb.org/realbread/bread_labelling/ i na dalszych podstronach).
Fajne są te maszynki do pieczenia chleba. Wrzuca się tylko wodę, mąkę i drożdże, no i sól i cukier oczywiście, START, i za 5 h wyjmujemy gotowy ciepły chleb :D Ewentualnie w trakcie pieczenia piszczy w odpowiednim momencie, kiedy można dosypać jakieś bonusy (słonecznik np.).
Jak ktoś jest taki leniwy jak ja to jak znalazł. A i taniej wychodzi niż ze sklepu/piekarni (nie licząc kosztu maszynki) i można mieć pewność, że nikt
@RedBulik: Nie. Jest bardzo dobry. Jak już się obcyka dobrze proporcje to chleb wychodzi badzo dobry. Jeszcze zależy jaki zrobisz. Familia moja to razowy robi, ale jak ja przyjadę to robię normalny - biały. Oba bardzo dobre, ale razowego ogólnie nie lubię.
@Hefajstosss: Bardzo możliwe że nie dorówna. Nie jadłem jeszcze nigdy takiego dobrego chleba z pieca. W tesco nie kupuję ale nawet w piekarni nie jest jakiś wspaniały ten
@Curry_: Taki chleb nigdy nie dorówna dobremu chlebowi z pieca. Ważne jest jeszcze jaki chleb się kupuje bo to co jest w hipermarketach i nawet wielu sklepach to tragedia i wtedy rzeczywiście nie ma znaczenia.
Zawsze szanowałem ludzi wykonujących z pozoru łatwe zawody. Niby wszystko powinno iść gładko, a jest milion rzeczy, które mimowolnie można spartaczyć. Dopiero jak się nabierze wprawy to wszystko zaczyna iść tak jak powinno.
Strasznie spodobało mi się to w jaki sposób zostało to przedstawione. Widać, że chłopak kocha to co robi i nic więcej do szczęścia mu nie potrzeba. To się ceni. Dzisiaj tylko każdy narzekać potrafi.
Komentarze (161)
najlepsze
W Hiszpanii chleby mają na drożdzach, bez soli - ogólnie dziadostwo, bez smaku i na drugi dzień sypie sie że nie da sie tego normalnie ukroić.
Całe szczęście ze mam w pobliżu piekarnie, taki niemiec piecze tradycyjny chleb na zakwasie i w piecu węglowm a nie takim gównie elektrycznym.
Jak ktoś jest taki leniwy jak ja to jak znalazł. A i taniej wychodzi niż ze sklepu/piekarni (nie licząc kosztu maszynki) i można mieć pewność, że nikt
@Hefajstosss: Bardzo możliwe że nie dorówna. Nie jadłem jeszcze nigdy takiego dobrego chleba z pieca. W tesco nie kupuję ale nawet w piekarni nie jest jakiś wspaniały ten
No i to jest chyba jedyny zawód gdzie można zarobić i przy okazji się najeść :P