Aktywne Wpisy

SunnO +87
Witam szanowne Mirko.
15 minut temu zostałem obdarowany przez System Dystrybucji Kotków. Sąsiedzi znaleźli małą bidę pod moim autem a z racji że jadą na wakacje,nie mieli co z nią zrobić i zadzwonili po mnie. Natomiast ja stwierdziłem że jutro jadę do rodziców to ją przechowam do jutra i tyle. No ale zaczynam się obawiać że jednak będę miał lokatorkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niniejszym otwieram konkurs na imię lub inspirację imienia dla
15 minut temu zostałem obdarowany przez System Dystrybucji Kotków. Sąsiedzi znaleźli małą bidę pod moim autem a z racji że jadą na wakacje,nie mieli co z nią zrobić i zadzwonili po mnie. Natomiast ja stwierdziłem że jutro jadę do rodziców to ją przechowam do jutra i tyle. No ale zaczynam się obawiać że jednak będę miał lokatorkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niniejszym otwieram konkurs na imię lub inspirację imienia dla
źródło: 2b110e4039a340ccb1b923b721a1c810
Pobierz
credenss +33
źródło: 1000038385
Pobierz

Mirasy. Mam pytanie. Chce w PCBSD wylaczyc IPv6 bo strony laduja sie niemilosiernie wolno. No wiec znalazlem poradnik i napisane jest:
`In FreeBSD releases 9.0 and later, IPv6 is enabled by default. To disable it,
1. Edit the file /etc/rc.conf2. Add the following line to the fileipv6_network_interfaces="none"# Default is auto(If other ipv6_network_interfaces lines exist in the file, delete them)No i jak to edytowac? Otwieram przez terminal z polecenia "sudo" z edytorow domyslnie mam tylko emacsa (sendmail tez jest) No i wyrzuca mi "read only" ktos cos?
[esc]:wq!nie wiem jak w emacs. Możesz też
chmod +w /etc/rc.confnajpierw (wsio z roota oczywiście)
ktore nie jest intuicyjne.
Przynajmniej po wpisaniu
sudoalbo odpal live distro z usb, jakieś ubuntu i da się wtedy po ludzku edytować :)
@Handy: uważaj, bo na to są explioty! :->
#pozdrodlakumatych
Przy instalacji bylo do wyboru i wybralem ZFS przy instalacji polautomatycznej. Odrazu srodowisko na XFCE, Firefox + flash, Jave.
sudo zpool iostat -vi
sudo zpool status? zobaczymy jak to instalator ustawił :]
Hasło:
capacity operations