Wpis z mikrobloga

@8tab: Sprawa jest chyba trywialnie prosta, a ja robię pewnie gdzieś jakiś idiotyczny błąd.

Piszę program, który ma zamienić znak z klawiatury na znak zdefiniowany przez użytkownika.

format
  • Odpowiedz
@xim: Dzięki, ale niestety nie działa. :P

Mi się wydaje w moim kodzie wszystko logicznie poukładane - jest wywołanie odpowiedniej funkcji przerwania, ustawione parametry zamiany, adres do tablicy znaku zapisany w bp. Wyświetlanie działa, tylko nie wyświetla tego co powinno, nie podmienia znaku, tylko czemu? :p A tak w ogóle to tak PK, tylko zaoczne ()
  • Odpowiedz
@Trynidad: testowałem u mnie i chodziło. zamieniało mi literę A jak coś wpisałeś w konsoli. podeślę Ci moje rozwiązanie tego zadania, ale z innym znakiem
  • Odpowiedz
@xim: HA! Teraz to dopiero wałek. Twój kod też mi nie działa - tzn. wyświetla 'A' w konsoli. A na jakim OSie odpalasz, ja mam viste 32 bity, to by było dziwne, ale może tu jest problem. Bo ja już nie wiem :p
  • Odpowiedz
W 16 bitach pewnie się nie przyda, ale w 32 i więcej - czemu nie :p Ja darzę asma sympatią i już w nim pisałem, ale cała wiedza mi wyparowała z głowy. Tak czy siak dzięki jeszcze raz za pomoc, będę pisał jeżeli znowu napotkam jakieś drzwi nie do przejścia, chociaż mam nadzieję, że to się nie zdarzy :p
  • Odpowiedz