Wpis z mikrobloga

Powiedźcie mi szanowna moderacjo jak to jest z tymi wpisami z mirko na głównej? Weźmy dwa przykładowe wpisy:

1. Wpis @hannazdanowska który przy lekko ponad 100 plusach pojawia się niezwłocznie na głównej

2. Wpis @przemyslaw-wipler który przy ponad 1200 plusach o główną nawet się nie otarł

Ten drugi wpis to tylko przykład. Jest wiele wpisów politycznych wiadomej opcji, które nie wchodzą na główną bo są blokowane przez moderacje choć wejść powinny.

Uważacie, że to jest w porządku? Albo niech w 100% decydują użytkownicy albo pozbądźcie się moderatorów, którzy nie umieją zachować bezstronności bo dzisiejszy usilnie promowany na głównej wpis Zdanowskiej to już czyste chamstwo.

#afera #moderacjacontent #wipler #zdanowska #4konserwy #neuropa
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LibertyPrime: Nie wiem jak było w przypadku tego wpisu, ale wiem że moderacja ma środki żeby pewne wpisy/znaleziska wchodziły/nie wchodziły na główną/w popularne itp. Mogą nawet przykleić znalezisko do głównej, a w oficjalnych AMA zakopy automatycznie się nie liczą (tak jak by ich nie było). A jak jesteśmy przy AMA i politycznym obiektywizmie - wszystko idzie z góry i zależy od

m__b
, np. padła kiedyś propozycja żeby zrobić AMA
  • Odpowiedz
@Floyt: Jest trochę różnica jak użytkownicy robią akcję, a jak robi to administracja, żyjąca z użytkowników.

Administracja powinna teoretycznie być bezstronna, albo jak bierze pieniądze za odwalanie takich rzeczy, to jawnie informować o tym, a tak to trochę oszustwo, jak bierze kasę za takie coś, a potem żyje i tak z ludzi, którzy się by na to nie zgodzili, gdyby o tym wiedzieli.

Ta strona prawdę mówiąc jest bardziej opiniotwórcza niż duże
  • Odpowiedz
@Laserade: Przepraszam, ale nie widzę wielkiej krzywdy, manipulacji i skandalu w przekręceniu paru suwaków w fotoszopie, zwłaszcza, że nie zmienia to stanu rzeczy, że z ruiny powstało coś fajnego.

• Odpowiedz
@Laserade:

Administracja powinna teoretycznie być bezstronna

Was za przeproszeniem naprawdę wczoraj urodzono? Ja jestem tutaj 6 lat. Naprawdę mało kto mmoże mnie przebić.

i nigdy nie było tutaj takiego czegoś jak bezstronność. Jak wrzuciłem wczoraj zgłoszenie pieca krematoryjnego w temacie o gejach. Że to najlepsze rozwiązanie to do dzisiaj to zbanowane nie jest. CHOĆ JEST TO WBREW REGULAMINOWI.
  • Odpowiedz
@Zircon: Bardziej niż o obrazku (który JEST manipulacją) myślałem o tym co napisał OP, że z małą iloscią plusów tego kto "posmarował" wrzucają na główną, a tego kto nie jest wspierany nie dają, mimo dużej ilości plusów.

To już jest spora manipulacja.

A co do obrazka, to ewidentnie widać, że jeden się prezentuje znacznie lepiej niż drugi, a po zamianie kolorów na odwrót. Wystarczyło tego nie robić i nikt by się nie
  • Odpowiedz
@Laserade: Nie interesuje mnie kompletnie forum "wybiórczej". Jestem na tym portalu już można powiedzieć od zawsze i komentowałem różne rzeczy które tutaj były. I zgadzam się w większości z tym co piszesz. Uważam że od dawna ten portal powynien wyznaczać standarty bo MA DO TEGO KWALIFIKACJE. Ale dalej to się nie dzieje bo i skrajna lewica i skrajna prawica chce go wygrać dla siebie. A to w C--J smutne. Chciałbym
  • Odpowiedz
@Floyt: Ja też, DZIEŃ SZNURA PONAD PODZIAŁAMI ! iks de.

A tą wybiórczą dałem, bo tam jest to skrajnie widoczne, ale tu też zaobserwowałem podobne zjawisko, ale na mniejszą skalę, bo ludzie nie są tak przymuleni jak tam.

Zwłaszcza np żądanie tolerancji przez osoby lewicowe w stosunku do prawicowych, podczas gdy lewicowe legitymują się jako tolerancyjne, a takie nie są, natomiast wymagają tolerancji od osób, które są tolerancji jawnie
  • Odpowiedz
Żadne wpisy o treści politycznej (bez względu na opcję polityczną) nie wchodzą na stronę główną, bo zgodnie z decyzją podjętą kilka lat temu, nie promujemy polityki na stronie głównej.

@wykop: A AMA z Gowinem to zrobiły krasnoludki.
  • Odpowiedz
Ale czekaj czekaj... Czy wykop to nie prywatny portal? Czy osoba prowadząca własną działalność gospodarczą może robić co mu się żywnie z nią podoba w ramach obowiązującego prawa?

@CreativePL: To na huy ten regulamin??? Nie gryzie się ręki która karmi. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Nie chce nic mówić ale tag polityka został zablokowany w okresie jakiś wyborów bo na głównej nie było praktycznie nic innego oprócz spamu z januszem. Tak więc sami jesteście sobie winni że wrzucacie dosłownie każde wystąpienie, artykuł czy cokolwiek o krulu. Gdybyście mieli umiar polityka była by odblokowana domyślnie .
  • Odpowiedz