Aktywne Wpisy

MonazoPL +53
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji, ruszyła R E K O R D O W A promocja! Za założenie darmowego konta Revolut dostaniesz
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji, ruszyła R E K O R D O W A promocja! Za założenie darmowego konta Revolut dostaniesz
źródło: Revolut 175 zł
Pobierz
Analny_Rozrabiaka +176

witajcie ;). mam problem z którym męczę się już jakiś czas.
Mam na androidzie zrobić aplikację, która będzie w interwałach czasowych pokazywała obrazki lub odtwarzała filmy. Problem jest taki, że gdy będzie to obrazek to ma trwać ileśtam sekund (każdy obrazek inną ilość) a jeśli film to do końca ;). I jak to zrobić nie wiem. Ogólnie to ja javy i androida tak średnio, ale zostałem zmuszony ;).
Zacząłem od tego że robiąc to Threadem rzuca wyjątki, bo nie można w nim ruszać ekranu, czyli np. pokazywać fotki
Thread t = new Thread(){
public void run() {
while(true) {
//robie to guwno
Thread.sleep(60 * 1000);
}
}
};
t.start();
Czyli to powyżej do kosza. Działa natomiast Timer:
final Handler mHandler = new Handler();
final Runnable mUpdateResults = new Runnable() {
public void run() {
//jakas moja funkcja, która sobie tam pokazuje różna gunwa na ekranie
}
};
timer = new Timer();
timer.scheduleAtFixedRate(new TimerTask() {
public void run() {
mHandler.post(mUpdateResults);
}
},2000,5000);
Niestety Timer ma na chama ustawiony czas tyknięcia, a to mi nie pasuje... No i jak go wstrzymać jak będzie się odtwarzało video...
Macie jakąś sugestię jak prawilnie to zrobić?