Wpis z mikrobloga

Mam problem z moim #raspberrypi , mam podpiętego TP-LINKa TL-WN722N i działa bez problemu, do czasu, po losowym czasie, zwykle kilku godzinach nie mogę się z raspberry połączyć, ping pokazuje host unreachable. I tutaj zaczynają się schody, ponieważ na stronie routera pisze że raspberry nadal jest połączone, ma przydzielony adres ip, a jak podepnę się LANem do raspberry to ifconfig również pokazuje że jest połączony z WiFi, normalnie adres przydzielony, ping google.com z raspberry normalnie idzie.

Oto co wypluwa ifconfig i ping: http://pastebin.com/raw.php?i=a34xEjin , jak widać niby wszystko działa, ale z innego komputera raspberry nie odpowiada. W dmesg nic nie ma. Help plz :P #linux #komputery #sieci
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RoyBatty: Też tak zakładałem na początku, w końcu sprawdziłem miernikiem, wyszło że:

Napięcie na wejściu: 4,7v

Napięcie na USB: 3.0v
  • Odpowiedz
@skew: Wywal Malinę i kup Banana, o ile nie potrzebujesz kamerki z Maliny :) Malina nadaje się na serwer niczego. Dwie Maliny uwaliły juz 5 razy system plikow, w jednej jakoś to ogarnąłem (niewiele piszę na kartę - system RaspyFI, w drugiej musiałem przenieść sam system na pendrive (bootuje się z karty), działa od kilku miesięcy). Ale od zakupu Banana nie mam wątpliwości co zrobię z Maliną.
  • Odpowiedz