Wpis z mikrobloga

via Android
  • 4
Cieszę się, że pojawił się w moim domu. Dzieki niemu naprawdę jest wesoło. Jest psem dobrze wychowanym, wiernym i oddanym :) pozdrawiam wszystkich, którzy po prostu kochają zwierzęta i nie patrzą na to jaka pies mają rasę, wygląd czy wielkość.
  • Odpowiedz
@Abstract: Ja mam duzego i malego psiaka. Uwierz, ze jak trafisz na charakterny egzemplarz to jest fun i z malym. Maly to boston i jest bandyta zamknietym w za malym ciele. Yorki to dosc fajna rasa z-----a przez ludzi ale trafiaja sie jeszcze dobre egzemplarze.
  • Odpowiedz
  • 1
@naatkaa: Strasznie mi sie takie małe nie podobaja, ale z drugiej strony np. w bloku ciezko sobie pozwolic na większego psa, bo to tylko dla niego i wszystkich meczarnia. Dlatego kiedys bede miec dom. I doga niemieckiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@empeash: tak, zgadzam się :) ludzie często traktują ta rasę jak dzieci, co powoduje, że pies może sprawiać problemy bo jest rozpieszczany jak dziecko :) na szczęście mój nie zalicza sie do tej grupy :)
  • Odpowiedz
@gaska: Wiesz wielee osób decyduje się na jorki ze względu nie tylko na gabaryty psiaków, ale też czynniki alergiczne. Mam pośród domowników 2 osoby uczulone na sierść a jork ma strukturę bardzo przypominającą ludzki włos i nie gubi kłaków. Poza tym to fajne małe kundle. Mam w domu noworodka, którego mój kundel(suka9 lat) traktuje niemalże jak szczeniaka krok w krok za wózkiem często prosi o powąchanie, naprawdę się troszczy, podczas
  • Odpowiedz
@Jendrazzz: No to też racja, w przypadku alergii to dobra alternatywa. Nie podchodzę do tych psów z wielką niechęcią, znajoma ma takiego i to bardzo sympatyczne zwierze - po prostu duzo bardziej kręcą mnie takie wielkie bydlęta pokroju wspomnianego doga.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Jendrazzz: wszystko zależy od tego jak się je wychowa :) mój jest bardzo inteligentnym zwierzakiem. Kiedy mój #niebieskipasek mówi do niego, że Pani myje podłogę to wskakuje na łóżko i czeka aż wszystko wyschnie :)
  • Odpowiedz
@gaska: Kto powiedzial, ze duy pies to meczarnia w bloku? Wszystko zalezy od rasy jak sobie dobierzemy. Sa wielkie naprawde wielkie psy ktore nie potrzebuja jakis mega przestrzeni. Pies ma byc wybiegany proporcjonalnie do potrzeb. Kupienie Husky i zostawienie go na ogrodzie to nie jest wybieganie psa i wcale nie czyni go mega szczesliwym - oczywiscie i tak lepiej niz asy co je upuja i trzymaja na balkonie pol dnia
  • Odpowiedz